L’Ajuntament aprova un pressupost d’1,8 M d’euros per al 2014

Dimecres, 18 de desembre de 2013 a les 00:00

El regidor de GOOB Jaume Cuscó va afegir que a principis de l’any vinent s’iniciaran algunes de les actuacions en via pública que s’havien projectat per aquest any i que els diners destinats a inversió es començarien a fer visibles per a la ciutadania.

Amb els vots dels quatre grups del govern – GOOB, PSC, ERC i PP -, l’abstenció d’UPO i el vot contrari de CiU es va aprovar la proposta de pressupost per al 2014, que serà d’1.844.324 €, inferior al del present exercici.

L’alcalde Enric Ases va presentar el pressupost com una proposta possibilista i realista a la situació de l’Administració local davant les limitacions i exigències de dèficit fixades pel govern central. Tot i així el govern va subratllar l’esforç realitzat amb l’important increment que experimentarà la quantitat destinada a ajuts assistencials i d’urgència social i que comptarà amb una partida de 29.000 €, o els 143.000 € dedicats a inversions i que serviran per executar obres previstes per al 2013 que no s’han realitzat.

Des de CiU, la seva portaveu Valentina Martínez va criticar que el capítol de personal experimenti un increment, tot i que sigui molt lleuger, i la manca d’inversions. També va lamentar la improvisació de la proposta amb diverses partides, va dir, que compten amb la mateixa assignació que al 2013, amb serveis com l’escola bressol, que no disposa ni dels mateixos usuaris ni de la mateixa subvenció per part de la Generalitat.

Pel que fa a Units per Olesa, Carles Vico va reconèixer les dificultats per elaborar un pressupost il·lusionant quan les despeses corrents i el personal cobreixen pràcticament la seva totalitat. Va assenyalar que es tractava gairebé d’un treball tècnic davant una realitat que no permet plantejar propostes.

Al torn final, Jordi Ramos, portaveu d’ERC, va posar èmfasi en la congelació del deute i va reconèixer el poc marge de maniobra que permet l’actual regulació a l’hora d’elaborar el pressupost, però va accentuar la voluntat d’augmentar les inversions en la mesura que es pugui ajustar el pressupost i va recordar l’increment destacat en atenció social.

En l’altre punt del dia, el plenari, amb els vots favorables de tots els grups i l’abstenció de CiU i UPO va aprovar també una modificació de crèdit de 19.855 euros per fer front a diverses despeses.

Darrera actualització: 25.11.2019 | 09:19

Vídeo - Àudio