Inici de la temporada de caça 2020-2021 a la província de Barcelona

Dilluns, 7 de setembre de 2020 a les 00:00

Ahir diumenge va començar la temporada de caça a  la província de Barcelona. 

La temporada de caça major (que fa referència a la caça de porc senglar) va des del  06/09/2020 fins el 28/03/2021

El permís per la caça menor va des de l' 11/10/2020 al  07/02/2021.

Aquest calendari  ha estat  publicat a la RESOLUCIÓ ARP/1015/2020, de 12 de maig, de la Generalitat de Catalunya.

A més d’aquestes dates, poden haver en qualsevol moment batudes del senglar extraordinàries, d’acord als danys que puguin provocar a l’agricultura i que hagin demanat autorització prèvia. Es demana a totes les societats de caçadors la màxima disciplina en comunicar amb el màxim temps possible les seves batudes de senglar. Així mateix, es recomana  a tots els demés usuaris de la muntanya que consultin prèviament si hi haurà una batuda a la zona on pensen fer l’activitat, que respectin al màxim la senyalització i mai s'ha de tocar ni desplaçar-la. El canviar o eliminar una senyalització pot provocar que altres usuaris entrin a la zona de batuda sense saber-ho.

Us recordem que les batudes són perilloses i que és molt recomanable allunyar-se d’elles tant com ens sigui possible i, si pot ser, canviar el recorregut previst per ni tan sols passar a prop d’elles. Els motius:

- Tothom sap d’on surt la bala, però ningú pot garantir on anirà a parar. A més, una bala (munició de caça major – senglar) a 2 quilòmetres pot matar. Per tant, independentment de la bona punteria del caçador, és recomanable mantenir-nos allunats de l’àrea de batuda a més de 2 quilòmetres.

- Si bé un tret, per errada o mala punteria, seria evitable amb millor formació dels caçadors, el que no es pot preveure és que una bala reboti en alguna pedra, canvií la seva direcció i ens doni a nosaltres.

- També s’ha de pensar en la possibilitat del “senglar ferit” que fugint dels caçadors se surti de l’àrea de batuda i, esverat, ens els trobem corrent per qualsevol corriol. Un senglar ferit és incontrolable i mentre els caçadors no l’abatin, el risc de que ens pugui fer mal si ens el trobem, és molt alt.

- S'ha de preveure la possibilitat que ens trobem per algun corriol a algun senglar esverat fugint dels gossos. La logística de la batuda intenta evitar-ho, però també és possible i un senglar esverat és molt perillós.

Darrera actualització: 07.09.2020 | 12:42