Salut demana als positius per test d’antígens que no vagin al CAP

Dimarts, 28 de desembre de 2021 a les 00:00

Si no hi ha símptomes o són lleus, recomana comunicar el contagi telemàticament al centre de salut i aïllar-se 10 dies a casa

El Departament de Salut demana a les persones que donin positiu de Covid-19 en un test d’antígens que no vagin al Centre d’Atenció Primària (CAP).

La recomanació es fa en un context d’escalada de les infeccions i d’augment de la pressió assistencial al primer nivell de la xarxa sanitària. Si el test és positiu, Salut insta a aïllar-se 10 dies al domicili sense que calgui repetir la prova al CAP.

Són indicacions, subratlla Salut, del procediment d’actuació enfront casos d’infecció pel nou coronavirus SARS-CoV-2 en fase II de mitigació.

Si la infecció no provoca símptomes o són lleus o no cal la baixa, la persona infectada pot contactar telemàticament amb el CAP per comunicar el positiu i que s’inclogui a la seva història clínica. El protocol del qual informa Salut estableix que la persona afectada rebrà un missatge a través de telefonia mòbil que dona accés a una pàgina on es poden reportar els contactes estrets.

Cas que calgui la baixa, Salut recorda que es pot tramitar de forma telemàtica a través de l’eina digital Contactecovid.cat –a la qual s’accedeix a través d’un codi rebut via SMS–, al web La Meva Salut o per telèfon. Si els símptomes empitjoren o la persona es troba malament, sí que es recomana anar al CAP o trucar al 061.

En l’actual context es dona prioritat en l’atenció presencial als casos de Covid-19, a l’atenció urgent no demorable, la vacunació, l’atenció a la salut sexual i reproductiva (ASSIR) i a les revisions pediàtriques dels nounats.

Darrera actualització: 25.01.2022 | 09:23