28 residències de l’Alt Penedès, el Garraf i Cunit rebran carxofes del Baix Llobregat

Divendres, 30 d'abril de 2021 a les 00:00

El lliurament, que tindrà lloc del 3 al 7 de maig, és una iniciativa dels departaments d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació; Salut; i Treball, Afers Socials i Famílies, amb la participació del Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat i la Diputació de Barcelona. Aquesta acció s'emmarca dins la campanya “Gràcies des del Baix Llobregat”.

Les 2.973 persones residents i professionals de les residències de gent gran de l’Alt Penedès, el Garraf i Cunit rebran 1.587 kg de carxofes de les cooperatives Agrària Santboiana i Agrícola del Prat en el marc de l’acció “Gràcies des del Baix Llobregat”. Aquesta és una iniciativa que té el suport econòmic i logístic dels departaments d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació; Salut; i Treball, Afers Socials i Família; del Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat, i de la Diputació de Barcelona.

L’objectiu d’aquest obsequi és agrair al col·lectiu de professionals de les residències i en especial a les persones grans que hi viuen l’esforç i la capacitat per superar dia a dia aquest període marcat per la COVID-19 a través del consum d’una hortalissa de temporada, en aquest cas la carxofa. El passat mes d’abril també se’n van distribuir a les residències del Baix Llobregat i de l’Hospitalet de Llobregat.

La distribució es durà a terme del 3 al 7 de maig. Al llarg d’aquests dies, les 28 residències d’aquest territori rebran carxofa acabada de collir acompanyada de propostes de receptes. Els centres residencials estan ubicats als municipis de: Cubelles, Cunit, Mediona, Olesa de Bonesvalls, Sant Cugat Sesgarrigues, Sant Pere de Ribes, Sant Sadurní d’Anoia, Santa Margarida i els Monjos, Sitges, Subirats, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.

Les hortalisses i en concret la carxofa són aliments de gran riquesa nutricional, en especial de fibra i vitamines, i amb una baixa aportació d’energia. És una hortalissa de proximitat, de plena temporada, de gran qualitat i versatilitat gastronòmica, molt apreciada i distingida en tota la Mediterrània.

Aquesta iniciativa s’ha dut a terme anteriorment sota el nom de “Gràcies des de les Terres de l’Ebre” amb la distribució de mandarines a totes les residències de gent gran del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre i taronges a les de Barcelona, i “Gràcies des de Valls” amb el repartiment de calçots a residències de Lleida i Tarragona. En totes aquestes ocasions, ha tingut una gran acollida per part de tots els centres receptors.

Destaquem també que la iniciativa s’emmarca en la celebració de l’Any Internacional de la Fruita i la Verdura que impulsa l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO) per promoure el consum de fruita i verdura de qualitat, estacional i de proximitat entre diferents sectors de la població.

Podeu trobar-ne més informació a: Salut amb Fruites i Verdures

Darrera actualització: 30.04.2021 | 14:47