Accions internacionals al CEIP Pont de l'Arcada

Dijous, 5 de març de 2020 a les 00:00

Des de les regidories de Cooperació i Educació es continua treballant a l'escola envers la Eduació pel Desenvolupament.

Durant el primer trimestre d’aquest curs, els infants de cicle superior del CEIP Pont de l’ Arcada van realitzar el Taller: “La Nur i en Llorenç cerquen un país en pau”

El taller busca sensibilitzar els nens i nenes en l’experiència que viuen les persones exiliades i refugiades. Com també, comprendre els motius i els sentiments que fan que milers i milers de persones cada any fugin dels seus països cercant seguretat i pau. Una situació, la de l’exili, que van viure també els catalans fa molts anys.

Les emocions i reflexions generades van  ser expressades en llibres d’artista com aquests.

L’activitat, subvencionada per l’Ajuntament d’ Olesa de Bonesvalls, va ser presentada per la comunitat educativa del Pont de l’Arcada a Sarajevo en el marc del Projecte Europeu Net_Med el mes d’ octubre de 2019.

Un dels objectius de la Comissió de Convivència i Coeducació del Pont de l’Arcada integrada per mestres, equip directiu, famílies i regidoria d’educació és continuar treballant per l’educació pel desenvolupament i la cultura de la pau. 

En el marc d’aquestes activitats al CEIP, aquesta setmana un estudiant de Sarajevo va participar a una taula rodona amb els alumnes de cicle superior on es reflexionava sobre Catalunya i Sarajevo.

Per donar continuïtat a aquesta tasca, l’Ajuntament d’Olesa de Bonesvalls ha estat convidat per l’Ajuntament de Seneghe, amb el qual està agermanat, a participar com a partner (soci) en el projecte EAST “Educational Actions for Solidarity Thinking” (Accions educatives per al pensament solidari).

Darrera actualització: 05.03.2020 | 16:10