Actuacions envers el període de terbolesa

Dimarts, 26 de maig de 2020 a les 10:00

Continuen els treballs del projecte de connexió entre el Pou Nou i el dipòsit del Polígon Industrial.

Entre tant, l’Ajuntament de Vallirana, responsable del contracte amb Aqualia, empresa encarregada de subministrar l’aigua als barris de Ca n’Olivella i Pla del Pèlag, continua actuant en quatre fronts per solucionar l’episodi de terbolesa. Des de l’Ajuntament d’Olesa de Bonesvalls es mantenen contactes diaris amb Vallirana, per estar al corrent de l’evolució de totes aquestes actuacions.

El primer és garantir el subministrament d’aigua potable a tota la ciutadania amb camions cisternes i, a domicili, en el cas de les persones que no es poden desplaçar fins a on estan situats els camions. Aquestes actuacions es mantindran tot el temps que duri l’episodi de terbolesa a l’aigua.

El segon és recuperar l’aigua del pou del polígon industrial. El nivell màxim que marca el Departament de Salut és d’1 UNF i, des de fa dies, els nivells s’estan movent entre 4 i 5 UNF a on l’ull humà no pot distingir els nivells de terbolesa. Clarament hi ha una tendència a la baixa fins a l’esperada recuperació de la potabilitat de l’aigua del pou. Així mateix, s’han fet analítiques particulars en aquells habitatges que van referir alts nivells de terbolesa.

La tercera és connectar l’aigua del pou Nou amb el dipòsit del Polígon Industrial, situat a uns 2 kilòmetres. Això permetrà abastir d’aigua potable a tota la xarxa dels diferents barris actualment afectats. En aquest aspecte ja s’ha fet la contractació del projecte de connexió i es van iniciar els treballs de camp. En breu es podrà efectuar l’inici de l’obra que permetrà abastir d’aigua potable els barris de Pla del Pèlag i Ca n’Olivella. Està previst que les obres es  puguin iniciar durant el mes de juny de 2020.

La quarta és la connexió definitiva amb aigües del Ter-Llobregat. El passat dia 21 de maig es va mantenir una reunió amb el Director de l’ACA  Sr. Ridao, juntament amb  la Mancomunitat Penedès-Garraf, a on es va informar d’un canvi en el finançament de les obres per a noves connexions a la xarxa d’aigua del Ter-Llobregat. Aquest canvi podrà rebaixar molt l’import a pagar per l’Ajuntament, tot i això cal licitar el projecte i des de l’ACA esperen poder-lo realitzar aquest 2020 per posteriorment iniciar les obres. En la millor de les estimacions aquestes obres podrien començar durant l’any 2021.

Darrera actualització: 26.05.2020 | 13:17