Aules d'estudi

Dimecres, 23 de setembre de 2020 a les 00:00

Obert el període d'inscripció d'aules d'estudi assistit, pel curs 2020/21.

Què són les aules d’estudi assistit?

És un espai de suport acadèmic  en el què es vol aconseguir que els joves adquireixin hàbits d’estudi  i tinguin continuïtat en el seu procés educatiu. Aquest espai està dinamitzat per un monitor que s’encarrega de donar suport als joves. Aquesta activitat es porta realitzant al municipi durant els tres cursos anteriors, donant resultats molts positius. La intenció doncs, i si és possible pel nombre d’usuaris, és continuar donant aquest servei en dos grups diferenciats per a poder oferir un servei més individualitzat i que s’adapti a les necessitats de cada jove.

El que es treballa és el suport en aquelles matèries que més costa als joves, també en temes de planificació, tècniques d’estudi adequades al que cadascú necessita, preparació per als treballs i exàmens, tècniques de  concentració, ús i domini de l’ordinador i recerca de la informació si ho necessiten.... Tot això fomentant l’autonomia del jove, aportant suport emocional i confiança, que són claus en el procés d’aprenentatge.

A qui van dirigides i quin és el pla de treball?

Joves de 1r d’ESO a 4t d’ESO.

La línia de treball és la d’oferir una atenció integral. Cadascú porta la seva feina i l’atenció és individualitzada encara que sempre es busca que els joves treballin en equip, si porten la mateixa tasca, ajudant-se uns als altres i compartint hàbits d’estudi.

En què consisteix l’atenció integral?

El treball no tan sols es centra en l’atenció dins l’aula i especifica en la comprensió dels continguts curriculars, sinó que des del programa s’ofereixen altres accions de servei que contribueixen a ocasionar un seguiment complert. Aquestes accions són:

Reunions amb les famílies i seguiment escolar: De forma acordada, les famílies podran demanar una reunió amb la tècnica i el monitor/a. És recomanable sempre que sorgeixi algun incident i/o canvi important tant en l’àmbit escolar com personal del jove i que preocupi per tal de donar una bona atenció. De forma puntal també, i si es creu necessari, podrem posar-nos en contacte amb professors o tutors.

Quin és el funcionament i la durada del servei?

L’horari és Dilluns i Dimecres de 17 a 18:30 h el primer grup, i Dimarts i Dijous de 17 a 18:30 h el segon grup al Servei Jove d’Olesa de Bonesvalls (1r planta del Centre Cívic). Pel que fa a l’elecció del grup al qual assistir, els usuaris podran decidir a quin dels dos grups apuntar-se i es podran fer els canvis necessaris sempre i quan s’hagi parlat prèviament amb el monitor/a i la tècnica de joventut i tenint compte que aquesta prendrà les decisions que més s’adeqüin al bon funcionament del grup.

El servei assistit d’aula d’estudi està pensat per començar el 5 d’octubre i finalitzar el 17 de juny, donant així cobertura al tres trimestres escolars.

Té algun cost aquest servei?

El cost de l’assistència a les aules d’estudi és de 36 euros trimestrals.

Per formalitzar la inscripció cal enviar aquest full d’inscripció i la següent documentació a bonesvalls@diba.cat.

  • DNI, NIE, o Passaport del menor
  • DNI, NIE, o Passaport del pare/mare/representant legal del menor que hi firma
  • Cal adjuntar Targeta sanitària del menor

El pagament de la activitat es farà mitjançant domiciliació bancària.

Per a més informació us podeu posar en contacte amb la tècnica de joventut trucant o enviant un whatsapp al 628 264 481; enviant un correu electrònic a joventut01@ccapenedes.cat o presencialment al Servei Jove els dimarts i dijous de 16 a 20 h.

Darrera actualització: 05.10.2020 | 14:43