Avui 15 de març comença la prohibició de fer foc al bosc a Catalunya

Divendres, 15 de març de 2019 a les 12:03

Avui 15 de març entra en vigor la prohibició de fer foc en terrenys forestals. Aquesta prohibició es prolongarà fins el 15 d’octubre i afecta a zones amb espècies arbòries o sense i la franja de 500 metres que els envolta.

No es poden cremar restes de poda i aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni marges pròxims a zones forestals sense autorització expressa del departament d’Agricultura i Pesca de la Generalitat de Catalunya. Tampoc es poden fer focs d’esbarjo ni altres relacionats amb l’apicultura.

La norma també afecta a les àrees recreatives i d’acampada i en parcel·les d’urbanitzacions on només s’autoritza fer foc en barbacoes d’obra amb mataespurnes.

També queda prohibit tirar objectes encesos; abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol tipus que puguin ser la causa de l’inici d’un foc; llançar coets, focs artificials o altres artefactes que continguin foc, i utilitzar bufadors o similars en obres en via de comunicació que travessin terrenys forestals.

Darrera actualització: 10.04.2019 | 09:29