Calendari de caça per a la temporada 2014-15

Dimarts, 15 de juliol de 2014 a les 00:00

La Generalitat de Catalunya ha fixat com a períodes hàbils de caça menor per a la temporada 2014-15 entre el segon diumenge d’octubre (dia 12) i el primer diumenge de febrer (dia 1) ambdós inclosos.

En les reserves nacionals de caça, reserves de caça i zones de caça controlada, el període hàbil serà aquell que indiquin els diferents plans tècnics de gestió cinegètica anuals. S’han fixat previsions singulars per a determinades espècies.

Períodes hàbils de caça major a tot el territori de Catalunya 

En el territori de Catalunya per a la temporada 2014-2015 els períodes hàbils de caça major a les reserves nacionals de caça i zones de caça controlada són els que indiquin els respectius plans tècnics de gestió cinegètica, i a la resta de terrenys són els següents:

  • Caça del porc senglar (Sus scrofa). El període hàbil per a la caça del porc senglar és el comprès entre el primer diumenge de setembre (dia 7) i l’últim diumenge de març (dia 29), ambdós inclosos, excepte a les comarques Barcelona, Catalunya Central, Tarragona i de Terres de l’Ebre, que serà fins l’últim diumenge de febrer (dia 22). 
  • Caça del mufló (Ovis aries) i daina (Dama dama). En les àrees privades i locals de caça el període hàbil de caça del mufló i de la daina és entre el primer diumenge de setembre (dia 7) i el quart diumenge de febrer (dia 22), ambdós inclosos.
  • Caça de l'isard (Rupicapra pyrenaica), la cabra salvatge (Capra pyrenaica subsp. hispanica) i el cérvol (Cervus elaphus). En les àrees privades i locals de caça, el període hàbil de caça de la cabra salvatge és entre el segon diumenge d'octubre de 2014 (dia 12) i el 6 de gener de 2015, ambdós inclosos i per a ambdós sexes, i entre l’1 de març de 2015 i el 31 de maig de 2015, ambdós inclosos i exclusivament per a mascles. 
  • Caça del cabirol (Capreolus capreolus). En les àrees privades i locals de caça el període hàbil és entre el primer diumenge d'abril de 2014 (dia 6) i el segon diumenge d’agost de 2014 (dia 10), exclusivament per a mascles i en les modalitats d'aguait o acostament; entre el primer diumenge de setembre de 2014 (dia 7) i el primer diumenge de novembre de 2014 (dia 2), ambdós sexes i en qualsevol modalitat; i entre el primer diumenge de gener de 2015 (dia 4) i el quart diumenge de febrer de 2015 (dia 22), exclusivament per a femelles i en qualsevol modalitat.

Durant el desenvolupament de les batudes de caça major, els organitzadors de les batudes hauran de col·locar als camins i pistes forestals que accedeixin a la zona de batuda senyals visibles per avisar de la seva realització, que seran cartells de xapa metàl·lica i amb les característiques i símbols determinats al reglament. 

Per a més informació podeu consultar al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya.

Darrera actualització: 22.11.2019 | 12:55