Comença el període de votacions

Divendres, 13 de juliol de 2018 a les 00:00

Després que els serveis tècnics municipals hagin estudiat les diferents propostes presentades als pressupostos municipals, vuit són les que se sotmeten a votació de la ciutadania. A partir del 16 de juliol, els olesans de més de 16 anys podran escollir les propostes que més agradin.

El projecte FEM POBLE 2108 dels pressupostos participatius d’Olesa de Bonesvalls, entra en la seva etapa final. Durant el període de presentació de propostes, es van rebre un total de 17 propostes. Després de ser analitzades pels tècnics municipals, tenint en compte els requisits marcats a les bases de la convocatòria, un total de 8 propostes han arribat al període de votacions.

Les propostes que han estat rebutjades ho han estat per diferents motius: sobrepassar el pressupost màxim de 20.000 euros, ser propostes que ja estaven previstes als pressupostos de l’any 2018, inviables tècnicament o ser propostes tan petites que han estat assumides per l’ajuntament directament.

Les vuit propostes que han superat els criteris tècnics són les següents:

1. Construcció d’un Skatepark format per quatre rampes i un halfpipe.  Aquesta actuació té un pressupost de 20.000 euros i seria construït al Parc de Can Xacó.  

2. Tancament del tràfic rodat al carreró que separa el Parc de l’escola de la Plaça de l’ajuntament. Aquesta actuació té un pressupost de 4.719 euros i permetria minimitzar el trànsit rodat a l’accés a l’Ajuntament, amb una millora de la seguretat per als usuaris de la plaça. 

3. Sondeig arqueològic a la vinya del Til·ler de l’Hospital. Aquesta actuació consisteix en realitzar una excavació arqueològica limitada en un àrea de la vinya on s’han trobat restes de ceràmica romana i ibèrica. Aquesta actuació té un pressupost de 5.000 euros. 

4. Instal·lació de rocòdrom infantil a un dels patis del CEIP Pont de l’Arcada. En aquesta actuació es planteja una travessa en horitzontal, amb preses de colors variats. També es planteja, la instal·lació d’una franja de paviment de cautxú d’uns 1,60 metres d’amplada, deixant una zona lliure de pas d’amplada suficient. El cost d’aquesta actuació és de 3.015 euros. 

5. Instal·lació d’aire condicionat a un dels mòduls del CEIP Pont de l’Arcada. Es planteja la instal·lació d’un equip multisplit de paret, concretament un equip 4x1 inverter. El cost d’aquesta instal·lació a un dels mòduls és de 6.500 euros. 

6. Arreglar escales des del carrer Francesc Macià del Puig de Vidre cap a la riera d’Olesa-Torrent d’Olvans. Aquesta actuació pretén millorar la escala i l’alçada dels esglaons passant de 5 a 6 esglaons. Es substituiria la barana de fusta i s’ampliaria el pas fins a 150cm. Es completaria l’actuació amb la instal·lació d’un fanal. El cost de l’obra és de 3.000 euros. 

7. Rehabilitació i millora del parc de Pla del Pèlag. Aquesta proposta pretén instal·lar pilones desmuntables per impedir l’accés de vehicles al parc i instal·lar una nova tanca a la zona de jocs del parc. Amb aquestes actuacions es milloraran les condicions d’aquest espai. El cost de l’actuació és de 3.600 euros. 

8. Instal·lació d’una tirolina al Parc de Can Xacó. Aquesta actuació és el resultat d’una proposta on s’instava a instal·lar algun joc per nens al Parc de Can Xacó. Aquesta instal·lació acompleix els requisits de seguretat i està construïda en fusta per integrar-se fàcilment entre els arbres del parc. El cost de l’actuació és de 6.000 euros. 

El procediment de la votació és molt senzill. Cada resident empadronat a Olesa, major de 16 anys podrà escollir tres de les propostes. Donant 5 vots a la primera, 3 a la segona i 1 a la tercera. Un cop acabat el període  es farà el recompte i les propostes més votades seran les que s’executin fins esgotar el pressupost. Dilluns 16 es publicarà l'enllaç amb l'aplicació per poder fer les votacions.

En els pdf adjunts teniu tota la informació sobre els diferents projectes que poden ser votats. També els podeu consultar al Centre Cívic i al local Social de Ca n'Olivella i Pla del Pèlag.

Per a qualsevol dubte us podeu posar en contacte amb el departament de premsa amb aquest correu electrònic participaciociutadana.ob@gmail.com o bé a les Oficines d’Atenció Municipal.

Darrera actualització: 27.06.2019 | 13:11