Comunicat informatiu envers el coronavirus

Dilluns, 9 de març de 2020 a les 00:00

COMUNICAT D'ACTUALITZACIÓ DE LA SITUACIÓ DE PREALERTA DEL PLA D'ACTUACIÓ DEL PROCICAT PER EMERGÈNCIES ASSOCIADES A MALALTIES TRANSMISSIBLES EMERGENTS DE POTENCIAL ALT RISC

Es comunica que, d'acord amb les informacions emeses pel Departament de Salut i amb la situació actual a Catalunya en relació amb l'aparició de casos de CoVid-19, correspon actualitzar la situació de Prealerta del Pla d'actuació del PROCICAT per emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc.

La situació de Prealerta, que no comporta l'activació del Pla, no implica un increment del risc. La Prealerta s'emet amb l'objectiu de fer un seguiment, des del CECAT i des del conjunt dels serveis implicats, de les possibles afectacions que es puguin produir.

El comitè tècnic del Pla es reuneix cada 48 hores per tal de fer aquest seguiment. Reunit avui 7 de març al matí, es volen recordar algunes indicacions i recomanacions:

Els departaments de Salut i Treball, Afers Socials i Famílies recomanen que qualsevol persona que tingui febre o símptomes respiratoris i hagin viatjat a zones de risc per coronavirus no visiti les residències de Catalunya. També es recomana regular el nombre de visites dels familiars i, en cas de fer-ho, rentar-se les mans a l'entrada i a la sortida als lavabos reservats per a les visites. Fer difusió, als mateixos centres, d'aquestes mesures preventives, amb cartells informatius a les entrades, recepcions i sales d'espera de les residències.

Es recomana als usuaris de centres de dia que presentin símptomes respiratoris que no hi vagin. Als professionals d'aquests centres, se'ls aconsella extremar les mesures preventives.

També cal fer un control de registre de visites a cada residència, per facilitar i agilitzar el seguiment de contactes en cas de possibles casos positius per coronavirus.

Trobareu informació sobre el procediment que se segueix a: http://canalsalut.gencat.cat/ca/inici/nota-premsa/?id=383758

Cal recordar les mesures preventives d'higiene genèriques a seguir de protecció individual enfront de malalties respiratòries:

  • Rentar-se les mans sovint amb aigua i sabó o bé amb solucions alcohòliques, especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn.
  • Evitar el contacte estret amb persones que mostrin signes d'afecció respiratòria, com ara tos o esternuts.
  • Mantenir una distància de dos metres aproximadament amb les persones amb símptomes d'infecció respiratòria aguda.
  • Tapar-se la boca i el nas amb mocadors d'un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i rentar-se les mans de seguida.
  • Evitar de compartir menjar o estris (coberts, gots, tovallons, mocadors...) i altres objectes sense netejar-los degudament.
  • No s'han de prendre precaucions especials amb els animals a l'Estat, ni amb els aliments, per evitar aquesta infecció.

En cas de qualsevol dubte, cal trucar al 061 Salut Respon o consultar el web Canal Salut: http://canalsalut.gencat.cat/ca/inici/

Cal seguir les recomanacions del Departament de Salut que es troben en el web Canal Salut.

Trobareu informació sobre el Pla d'actuació del PROCICAT per emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc a http://ves.cat/esjc

Darrera actualització: 09.03.2020 | 12:25