Consells per a la bona convivència i bones relacions entre el veïnat

Divendres, 5 de juny de 2020 a les 00:00

Consells per a la bona convivència i bones relacions entre el veïnat dissenyat des del Servei de Mediació del Consell Comarcal de l'Alt Penedès:


- SIGUEM TOLERANTS Ara més que mai, hem de conrear la tolerància en les relacions familiars i veïnals.  
 
- POSEM-NOS EN EL LLOC DE L’ALTRE  Siguem comprensius i cultivem l’empatia posant-nos al lloc de l’altra persona, encara que no pensi igual que nosaltres. 
 
- ESCOLTEM-NOS Escoltem amb atenció el que l’altra persona ens explica i quines són les seves necessitats, tot i que en un primer moment, potser hi estarem en desacord. 
 
- DIALOGUEM I FEM PROPOSTES Davant d’una dificultat o discrepància apostem pel diàleg i intentem parlar. Triem un bon moment per parlar. Centrem-nos a superar el problema, i no en les diferències personals. Pensem i proposem: què podríem aportar per millorar la problemàtica. Millor fer propostes, convidant a l’altre a fer-ne també.  
 
- PARLEM SENSE ATACAR Expliquem com ens sentim i esforcem-nos a ser amables i comprensius. Expliquem Què necessitem per estar millor. Parlem sense atacar a l’altra persona. 


- SIGUEM AMABLES  Identifiquem les necessitats pròpies i expressem-les amb paraules que siguin constructives. Parem atenció amb què diem i com ho diem. Amb un to amable i conciliador, les persones ens podem entendre. Tinguem la certesa que no guanyem res amb una actitud negativa i violenta. 
 
 
- SIGUEM BONS VEÏNS I VEÏNES - Estiguem atents a l’estat de salut i benestar dels veïns i veïnes més vulnerables. - Respectem el descans de les persones procurant tenir cura dels sorolls (televisió, música, electrodomèstics, animals domèstics...) - Oferim ajuda als veïns i veïnes que ho necessitin (llençar escombraries, recollir medicaments a la farmàcia, comprar aliments bàsics, passejar el gos, compartir la clau WIFI, etc..).  
 
- COMUNITATS SEGURES Recordem que en una comunitat s’han de respectar unes normes de seguretat i higiene per evitar contagis: desinfectem els espais comuns, especialment portes, intèrfons, baranes, etc... -Mantinguem la distància de seguretat entre les persones i utilitzem l’ascensor només quan sigui imprescindible i sempre de forma individual. -Utilitzem zones comunes només per a activitats permeses (estendre roba, accedir per fer reparacions necessàries). 
 

 

Darrera actualització: 05.06.2020 | 20:36