Coordinació amb el TSJC i el Departament de Justícia en els casos de desnonament

Dimecres, 15 de gener de 2014 a les 00:00

A través de la seva adhesió al Protocol d’execució de les diligències de llançament als partits judicials de Catalunya Olesa de Bonesvalls s’ha sumat a un bon nombre d’administracions locals per vetllar per la situació de les persones pendents d’una diligència de llançament.

L’Ajuntament d’Olesa de Bonesvalls va aprovar a finals de l’any passat en ple municipal el Protocol d’execució de les diligències de llançament als partits judicials de Catalunya. Mitjançant aquest compromís el consistori es coordinarà en l’execució de les diligències de llançament que disposen els jutjats del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, i amb el conjunt d’institucions adherides, per tal d’implementar aquelles actuacions que permetin millorar la situació de les persones en risc d’exclusió social pendents d’una diligència de llançament d’un procediment de desnonament, execució hipotecària o similar.

D’aquesta manera l’ajuntament adquireix el compromís de posar a disposició del servei d’actes de comunicació o dels jutjats, i també del col·legi de procuradors del partit judicial corresponent,  informació dels diferents recursos als quals poden accedir els afectats pel llançament. Aquesta informació s’afegirà a la documentació judicial que s’ha de lliurar a les persones demandades en aquests procediments per tal que aquestes puguin fer front al procés amb un menor risc social per al seu futur. Paral·lelament s’informarà el Departament de Justícia per tal que el personal judicial pugui completar verbalment la informació que cal subministrar a la persona demandada. També es completarà amb la redacció i el corresponent lliurament, a sol·licitud del jutjat, d’un informe-avaluació sobre la possible situació de risc social i les mesures per evitar-lo, adoptades o proposades en cada cas.

El protocol va ser impulsat el passat mes de juliol, juntament a l’ACM, per la Conselleria de Justícia, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, les diputacions catalanes, la Federació de Municipis de Catalunya i els consells dels col·legis d’advocats i de procuradors.

Darrera actualització: 25.11.2019 | 09:10