Demà entra en vigor l'obligació de l'ús de la mascareta

Dimecres, 20 de maig de 2020 a les 00:00

 A partir d’aquest dijous 21 de maig, les persones majors de sis anys hauran de portar mascareta en espais públics tancats i també en el carrer si no és possible mantenir la distància de seguretat interpersonal de dos metres.

L’orde, publicat aquest dimecres en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), entra en vigor aquest mateix dijous i aclareix quan, qui i com s’han d’usar les mascaretes. El govern espanyol estén a la via pública així la utilització obligatòria de la mascareta, que fins ara només era necessària en el transport públic. El document que en regula l’ús aclareix que per a la població infantil, d’entre tres i cinc anys, no és un accessori obligatori però sí recomanable.

En aquesta obligatorietat hi ha excepcions per a determinats col·lectius als quals se’ls dona un tracte diferent, per edat o per prescripció mèdica. Tot i que es recomana l’ús de mascareta pels infants d’entre tres i cinc anys, no serà necessari que l’utilitzen els menors de sis. Tampoc les persones que presenten algun tipus de dificultat respiratòria que es pugui agreujar en cas de cobrir nas i boca, així com els casos en què es trobi contraindicat per motius de salut o discapacitat.

El seu ús tampoc serà exigible en el desenvolupament d’activitats que resulten incompatibles, com ara la ingesta d’aliments i begudes, ni en circumstàncies en les quals hi hagi una causa de força major o situació de necessitat.

En la norma destaca l’absència de qualsevol menció a la pràctica esportiva, amb la qual cosa s’associa a la disposició genèrica d’ús dels espais públics tancats i a la possibilitat de mantenir la separació de dos metres.

Darrera actualització: 20.05.2020 | 17:13