Dia internacional contra la violència vers les dones

Dimarts, 26 de novembre de 2019 a les 00:00

Ahir dilluns 25 N es va fer lectura del manifest a la Plaça de la Vila. 

El regidor d'Educació, Carlos Vico, va ser l'encarregat de donar lectura al manifest davant els infants, mestres i pares del CEIP Pont de l'Arcada.

"D’uns anys ençà, les violències contra les dones s’han situat al centre de les notícies, les xarxes socials i, fins i tot, de les festes majors dels nostres pobles i ciutats. Aquestes agressions, tradicionalment invisibilitzades, han sigut exposades públicament per les seves víctimes per denunciar un sistema que no ens permet ser lliures, ens silencia i ens fa mal. S’ha posat en evidència que el problema no són els espais públics, els locals d’oci o les festes populars, perquè aquesta violència també la podem patir a altres llocs mot més quotidians.

Les violències contra les dones persisteixen any rere any. Tot i això, com a comunitat, hem trencat el silenci i no farem ni un pas enrere. Diuen que una societat té els nivells de violència que pot tolerar i nosaltres hem dit prou. Ens hem alçat amb el crit de sororitat “jo si et crec!!!” perquè no hi ha cap altra resposta possible front aquest atac contra els Drets humans.

Encara avui es fa imprescindible seguir treballant conjuntament i coordinadament amb la implicació de totes les administracions i agents socials, com ho és l’escola, per l’erradicació de totes les violències i la reparació de totes les víctimes.

També cal reconèixer la lluita constant i incansable dels moviments feministes, que no han deixat de crear les contra narratives sobre la violència vers les dones que ens han permès posicionar-nos en un altre lloc davant d’unes agressions que ens volen infondre por. Aquí, les dones joves han estat la punta de llança d’aquesta transformació. Elles són les protagonistes d’aquest punt inflexió, esdevenint la generació d’un canvi  tan urgent com imprescindible.

El moviment feminista és imparable i la nostra sororitat és la nostra força. Cridem plegats: si fan mal a una, fan mal a tothom!!!".

Darrera actualització: 27.11.2019 | 10:19