EL CENTRE DE PREVENCIÓ I INTERVENCIÓ EN DROGODEPENDÈNCIES-SPOTT DE LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA SEGUEIX ATENENT A ADOLESCENTS-JOVES I LES SEVES FAMÍLIES MALGRAT EL CONFINAMENT.

Dimecres, 8 d'abril de 2020 a les 00:00

Amb data 1 d'abril, l'SPOTT ha establert un pla de contingència per intentar mantenir la qualitat de l'atenció a les famílies i a adolescents durant aquest període de confinament. Amb aquesta voluntat s'han habilitat canals de comunicació telemàtica (atenció telefònica, correu-e, videoconferències) per atendre adolescents-joves i per orientar i acompanyar les famílies i professionals en relació amb les conductes additives a les drogues i a les pantalles.

D'una banda, el confinament pot provocar situacions complexes i difícils en l'àmbit familiar per a adolescents que presenten problemàtiques relacionades amb el consum de drogues, però a la vegada també pot ser una oportunitat per aconseguir una adequada motivació per al canvi i l'abstinència. De l'altra, la situació de confinament està generant un augment molt significatiu d'ús i de temps d'hiperconnexió a les pantalles, principalment per part dels infants i adolescents, cosa que pot ser un precursor d'un ús problemàtic d'aquestes.

Per tal de donar eines per poder actuar preventivament es posen a disposició de les famílies per ajudar-les a gestionar de forma adaptativa les situacions d'estrès familiar i d'ús inadequat de les pantalles. Qualsevol persona que necessiti suport en l'àmbit de les addiccions pot posar-se en contacte amb ells mitjançant la bústia de correu spott@diba.cat o a través del telèfon 93 402 28 80, de 10 a 14 hores.

D'una banda, les persones i famílies que ja són usuàries de l'SPOTT només cal que ens contactin directament via telefònica. De d'altra, les persones que no hagin assistit mai a l'SPOTT però creuen que ara és un bon moment per replantejar-se els seus hàbits i fer un canvi en l'ús de les drogues o de les pantalles, o bé creuen que necessiten suport per ajudar el seu fill o filla a superar alguna addicció, poden posar-se en contacte amb ells via telefònica i els explicaran tot el que els poden oferir., així com per proporcionar-los una intervenció més especialitzada, si la situació ho requereix.

Darrera actualització: 08.04.2020 | 13:13