El Ple aprova les retribucions dels càrrecs electes

Dilluns, 27 de juliol de 2015 a les 00:00

El passat divendres 24 de juliol es va celebrar el ple ordinari del mes de juliol. La sessió va comptar amb les absències dels regidors Jordi Ramos (ERC), Jaume Cuscó (GOOB) i Concepció Martí (CiU), per raons personals

Després de repassar alguns acords de govern i decrets d’alcaldia, la sessió va aprovar la creació de la Comissió de seguiment de la gestió municipal, que es constituirà amb un regidor de cada grup municipal, a més de l’alcalde, i que es reunirà depenent de les necessitats de l’Ajuntament.

Retribució dels càrrecs electes

Un dels punts que va generar més debat va ser la retribució dels càrrecs electes. Tots els regidors, inclòs l’alcalde, rebran una retribució per assistència als diferents òrgans, amb una quantitat màxima establerta. 

Així, l’assistència als plens tindran una aportació de 75 €; Juntes de govern 225 euros; Junta de portaveus i comissions 50 €. El regidor d’Espai públic i serveis tindrà una dedicació parcial de 18,5h amb una sou anual brut de 10.751 €, i el regidor d’Economia i Urbanisme, una dedicació de 15 hores i un sou anual brut de 8.717 €.

Des del GOOB, que va votar-hi en contra, el regidor Manel Pujol va valorar positivament la renúncia de l’alcalde a rebre un sou, tot i que va lamentar les quantitats econòmiques de la propostes per considerar-les lluny dels valors que, va dir, “vol practicar l’Ajuntament”. Va expressar la sorpresa per la dedicació parcial del regidor d’Obres i Serveis i va sol·licitar quina seria la dedicació de l’alcalde. 

Al seu torn, la portaveu de CiU, Valentina Martínez, va traslladar la seva queixa per la proposta, que va considerar “manté l’objectiu de cobrar un salari, un fet amb el que som molt bel.ligerants” i va subratllar que els tinents d’alcalde cobren menys que d’altres regidors de govern.

Jesús Muntaner, regidor de govern d’ERC, va manifestar que renunciarà a part de la seva retribució i que la destinarà a fons socials. Des del PSC, el regidor Pedro Juan va justificar la dedicació pel major volum de responsabilitats que als darrers anys han assumit àrees com la d’Espai Públic. L’alcalde, Josep Maria Tillo, per la seva banda, va assegurar que farà un horari de responsabilitat a l’Ajuntament i que això suposarà la dedicació de totes les hores que faci falta.

La proposta va prosperar amb 4 vots a favor (PSC i ERC) i 2 en contra (CiU i GOOB). Per raons tècniques, l’enregistrament en video del ple no recull una part del debat d’aquest punt.

També es va aprovar la designació del 20 de gener i 18 de juliol com a dies de festa local. 

A l’apartat de precs i preguntes, el GOOB va consultar sobre la instal·lació de fibra òptica als barris de Pla del Pèlag i Ca n’Olivella i pel que fa al control d’accés a la piscina municipal. Des de CiU es va consultar per l’adjudicació de les obres del carrer Raval, la millora de l’abastament d’aigua i vetllar pel servei del dispensari mèdic, entre d’altres.

Després del ple es va obrir un llarg torn obert al públic en què diversos veïns i veïnes van exposar algunes demandes en relació als serveis municipals i sobre qüestions de l’actualitat municipal.

Darrera actualització: 21.11.2019 | 09:42

Vídeos