Finalitza la temporada de caça 2020/2021

Dimarts, 6 d'abril de 2021 a les 00:00

Fins al mes d’agost, no es pot caçar a excepció d’alguna batuda extraordinària que es pugui fer. A l’agost hi ha la mitja veda i, posteriorment, a principis de setembre començarà la propera temporada 2021-2022

La temporada de caça ha acabat fins al setembre. És bó fer una reflexió per tal d'evitar passejar per la muntanya en época de caça perquè les batudes són perilloses i  és molt recomanable allunyar-se d’elles tant com ens sigui possible i, si pot ser, canviar el recorregut previst per ni tan sols passar a prop d’elles.

Els motius:

  • Tothom sap d’on surt la bala, però ningú pot garantir on anirà a parar. A més, una bala (munició de caça major – senglar) a 2 quilòmetres pot matar. Per tant, independentment de la bona punteria del caçador, és recomanable mantenir-nos allunyats de l’àrea de batuda a més de 2 quilòmetres.
  • Si bé un tret, per errada o mala punteria, seria evitable amb millor formació dels caçadors, el que no es pot preveure és que una bala reboti en alguna pedra, canviï la seva direcció i ens doni a nosaltres.
  • També s’ha de pensar en la possibilitat del “senglar ferit” que, fugint dels caçadors, se surti de l’àrea de batuda i, esverat, ens els trobem corrent per qualsevol corriol. Un senglar ferit és incontrolable i, mentre els caçadors no l’abatin, el risc de que ens pugui fer mal si ens el trobem és molt alt.
  • S'ha de preveure la possibilitat que ens trobem per algun corriol algun senglar esverat fugint dels gossos. La logística de la batuda intenta evitar-ho, però també és possible i un senglar esverat és molt perillós.
Darrera actualització: 11.06.2021 | 20:31