Flexibilització en fase 0 i 1 per a municipis de menys de 10.000 habitans.

Divendres, 22 de maig de 2020 a les 00:00

Ahir, 22 de maig va entrar en vigor una disposióo segons la qual s'eliminen les franges horàries en municipis de menys de 10.000 habitants que estiguin en fase 0 i 1.  Els municipis han de tenir una densitat inferior a 100 habitants per quilòmetre quadrat, requisits que compleix Olesa de Bonesvalls. 

Condicions: - En fase 0 i fase 1

- Municipis i entitats municipals descentralitzades (EMD) fins a 10.000 habitants i densitat inferior a 100 h./km2

- Exclosos: municipis amb trama urbana contínua amb municipi limítrof quan la suma dels dos superi el 10.000 habitants i amb densitat de 100 h./km2 o més. 

- Cap condició altera el criteri general de 2 metres de distància i l’obligació de portar mascareta quan no es pugui complir la distància. 

Les principals novetats són l'eliminació de les franges horàries per a la població infantil i també per als esportistes no professionals, l'autorització d'obertura dels  bars i restaurants per al seu consum a l'interior amb certes condicions, l'augment del nom de familiars que poden assistir a enterraments, l'assitència a missess, l'obertura d'instal·lacions esportives amb cita prèvia i la lliure circulació  per la regió sanitària, a efectes de les activitats de comerç, culte, etc. 

Es podran beneficiar d'aquestes mesures les persones empadronades o les que hagin passat els últims 14 dies en els municipis en qüestió. Queden excloses les persones amb símptomes o en aïllament domiciliari per haver estat contacte d'un positiu. Els vulnerables podran acollir-se a aquestes mesures si la seva condició clínica està controlada i ho permet.

Darrera actualització: 23.05.2020 | 13:13