III Trobada del projecte CARE

Dijous, 31 d'octubre de 2019 a les 00:05

L’Ajuntament d’Olesa de Bonesvalls ha participat a la tercera trobada internacional del projecte europeu “CARE, Acció Cultural per als Refugiats a Europa”.

El nostre consistori n'és soci juntament amb ajuntaments i organitzacions d’Itàlia, Portugal, França, República Txeca i Bulgària.

El projecte, té com a objectiu contrarestar la intolerància cap als immigrants mitjançant el diàleg intercultural i l’enteniment mutu, i ha celebrat  la seva tercera edició a Canejan (França) entre els dies 24 i 27 d’octubre. És un projecte finançat amb fons europeus, en el programa “Europa per als Ciutadans”, té una durada de 18 mesos i compta ja, en el seu currículum, amb la realització de la conferència “El valor de la diversitat cultural” a Manteigas el desembre de 2018, i l'elaboració d’un llibre il·lustrat per a infants, iniciat a San Valentino (Itàlia) el maig de 2019.

La trobada va tenir lloc a Canejan-Bordeaux, on els delegats dels sis països europeus van assistir a la projecció de curtmetratges seleccionats per al concurs "Video Migration”. Els curtmetratges, provinents de tots els països europeus participants del projecte, van ser presentats pels seus directors. La representació catalana va portar dos documentals, un elaborat per la Cooperativa Diomcoop, amb seu a Barcelona, on s’explica un projecte d’integració de treballadors senegalesos procedents del top manta. I l’altre elaborat per Salvador Alemany, on es mostra la situació dels sahrauís als campaments de refugiats.

Entre els tres films guanyadors ha estat escollit el de Diomcoop i tots tres seran projectats a la Filmoteca de Catalunya el 20 de juny de 2020, coincidint amb la celebració de la Jornada Mundial del Refugiat, on s’ha de celebrar l’acte final del projecte CARE.

El projecte continuarà amb dues trobades més a la República Txeca, on seran presentades bones pràctiques d’inserció laboral de migrants; i a Bulgària, on serà recollida tota la informació en relació amb les modalitats de recepció dels refugiats/immigrants, amb l’objectiu d'elaborar i publicar un “Manual d’acollida”.

Darrera actualització: 27.11.2019 | 13:03