Informació sobre la plaga de bernat marró marbrejat

Dijous, 15 d'octubre de 2020 a les 16:00

Cal mantenir la calma davant la proliferació de Halyomarpha halys al nostre municpi.

Segons informa el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació la plaga de bernat marró marbrejat (Halyomarpha halys) va ser detectada a Catalunya l’any 2016. Fins aquest any la plaga era localitzada principalment a l’entorn urbà, lloc on es desenvolupa i reprodueix. A l’estiu, s’ha detectat a diferents parcel·les  agrícoles de fruita dolça, fruita seca i hora, cosa que representa un risc molt elevat per a aquest cultius.

A la tardor, és quan aquest bernat busca refugi als edificis urbans i construccions diverses per passar-hi l’hivern; tot i que és molest i crea alarma, no pessiga les persones i no representa cap risc per a les persones ni els animals.

Des del Departament d’Agricultura es demana a la ciutadania que tothom tingui present que cal destruir tots els individus capturats. Això ajudarà a controlar-ne les poblacions i aquest fet beneficiarà a la sanitat dels nostres conreus. La captura d’aquest insectes és senzilla amb un aspirador o esombrant-los a primera hora del matí o a darrera hora del dia, ja que en aquest moments es moune més lentament a casua de la temperatura ambiental és més baixa. Un cop capturats, es poden submergir en aigua i sabó o, simplement, deixar-los dins d’una bossa exposats al sol. No és recomanable l’ús de productes insecticides.

Més informació als següents enllaços. 

Darrera actualització: 03.12.2020 | 09:26

Imatges

bernat poster