Inscripcions per als cursos de català

Dilluns, 8 de setembre de 2014 a les 00:00

El Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l’Alt Penedès i el Garraf obre la inscripció dels cursos de català del primer quadrimestre 2014-2015, perquè tothom aprengui català de la manera que li sigui més còmoda

Per a les persones que volen assistir a classe, es manté l'oferta de cursos presencials, i per als qui prefereixen estudiar a casa s'ofereixen també cursos en la modalitat semipresencial, gestionats des dels centres de normalització lingüística, que combinen l’aprenentatge en línia (www.parla.cat) amb unes sessions presencials en què es treballa la competència oral. 

Inscripcions

Les persones que no hagin fet mai cap curs de català al CNL i ara en vulguin seguir un (sigui en la modalitat presencial o bé semipresencial) han de fer una prova de col·locació a partir del dia 8 de setembre amb la finalitat de situar-les en el nivell més adequat.

Per demanar dia i hora cal que s’adrecin al Servei de Català de Vilafranca i l’Alt Penedès (c. de Pere el Gran, 32, 1r, tel. 93 890 61 79) o bé a l’Oficina de Català de Sant Sadurní d’Anoia (c. de Marc Mir, 15, tel. 93 818 42 24). Un cop conegut el resultat de la prova, podran formalitzar la matrícula a partir dels dies 22, 23 o 24 de setembre (alumnat nou), segons el nivell del curs que hagin de seguir. 

El dia 17 de setembre s’obrirà la inscripció als antics alumnes de nivells bàsic i elemental, i el 18 serà per als dels nivells intermedi i suficiència.

Cursos presencials i semipresencials

Els cursos de català per a adults ofereixen diferents modalitats d’aprenentatge. D’una banda, les persones que no entenen la llengua troben els cursos d’iniciació al català oral. A partir d’aquí, l’alumnat pot accedir a cursos orientats a la llengua parlada, que són els nivells bàsic i elemental, o a la llengua escrita, que són els nivells intermedi i de suficiència. Aquests últims es poden seguir en la modalitat presencial o bé semipresencial. EL CPNL també ofereix el nivell superior (nivell D de perfeccionament) i cursos complementaris i específics.

Els cursos semipresencials combinen l’aprenentatge en línia amb unes sessions presencials en què es treballa de forma específica la competència oral. L’aprenent compta amb el suport d’una tutoria que guia i motiva l’aprenentatge. A més, aquesta modalitat posa a disposició dels alumnes una comunitat virtual on compartir experiències amb altres aprenents a través de les eines de comunicació que ofereix la plataforma Parla.cat. Els cursos presencials permeten als alumnes compartir amb els seus companys un espai de relació, formació i aprenentatge 

Certificats homologats

Els cursos que imparteix el CPNL es basen en els programes de llengua catalana de la Direcció General de Política Lingüística (DGPL) de la Generalitat de Catalunya. Els certificats de nivell que expedeix el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) són equivalents oficialment als certificats de la DGPL i tenen una correspondència amb els nivells del Marc Europeu Comú de Referència (MECR). 

Es pot trobar la informació general de l'oferta del CPNL  al web www.cpnl.cat i la informació més detallada del CNL de l’Alt Penedès i el Garraf a www.cpnl.cat/xarxa/cnlaltpenedes.

Programa Voluntariat per la llengua

El programa Voluntariat per la llengua continua obert a tothom i en qualsevol moment es pot passar per un servei de català per omplir la fitxa per participar-hi. Aquest programa està orientat tant als alumnes dels cursos bàsics com a altres persones que vulguin practicar la llengua parlada (o els calgui reforçar l’expressió oral) amb la col·laboració d’altres persones voluntàries que els ajuden a parlar i a expressar-se en català. El compromís d’aquestes parelles és compartir una hora a la setmana fora de l’aula durant un mínim de deu setmanes.

Darrera actualització: 22.11.2019 | 12:24