La regidoria de Joventut participa a la 37a. Jornada de polítiques locals de joventut

Dijous, 31 d'octubre de 2019 a les 00:05

La 37a. Jornada de polítiques locals de joventut es va celebrar en una doble sessió els passats 24 i 25 d’octubre.

Totes dues jornades van tenir lloc a l’Espai Francesca Bonnemaison, el Palau Alòs i el Casal de Barri Pou de la Figuera, de Barcelona. La primera, amb la participació de 268 joves de cinc escoles de la província de Barcelona i amb el lema “La promoció de l’esperit emprenedor entre els i les joves”, i la segona, sota el títol “Joves i competències per a la vida, avui. Què podem aportar des dels SLJ?”, on van participar més de 200 professionals de Joventut i personal electe.

Ambdues jornades van consistir en la difusió dels resultats del projecte IMPACT (Impact of entrepreneurship programs in young entrepreneurs’ skills acquisition - Impacte dels programes d'emprenedoria en l'adquisició de competències per part dels joves), realitzat amb el suport del programa Erasmus+ de la Comissió Europea. En aquest marc, la jornada va ser l’escenari on es va presentar la nova guia "Fem tec!" dedicada al foment de l’autoestima com a element fonamental per a la promoció d’una joventut emancipada.

Així mateix, la Jornada es va desenvolupar amb quatre ponències: la ponència marc, impartida per Jaume Funes, pedagog, periodista i escriptor, "Autoestima, la pedra angular per a la construcció de l’autonomia"; seguida d'Eva Navarro, del Departament d'Educació Visual i Plàstica de la UB i coautora de la nova guia "Fem tec!" per cultivar l’autoestima, amb "How ART you? L'art en el procés d'aprenentatge de la vida"; Eduard Vallory, director del programa Escola Nova 21 i president del Centre Unesco de Catalunya, que va parlar de "Les competències per a la vida, avui" i Elin McCallum, directora de Bantani Education, que va donar a conèixer "The EntreComp entrepreneurship concept".

Com en edicions anteriors, la tarda es va dedicar a conèixer propostes per a la promoció de l’esperit emprenedor de les persones joves, amb sis tallers simultanis dinamitzats pels cinc socis del projecte IMPACT i l’entitat ‘El despertador’.

Darrera actualització: 05.11.2019 | 13:19