L'Ajuntament d'Olesa col·labora portant aigua als cavalls

Dimecres, 7 de juliol de 2021 a les 00:00

Aquests cavalls estan fent tasques de neteja i manteniment del bosc a Olesa de Bonesvalls.

En els darrers dies, l’Ajuntament d’Olesa està col·laborant amb les entitats mediambientals del municipi  Forest Horses , ADF i Adena Montau aportant l'aigua als cavalls que es troben a Olesa. Aquestes tres entitats treballen conjuntament en la neteja i prevenció d'incendis als boscos, tasca molt important tenint en compte l'elevat risc d'incendi que vivim degut a la sequera i la frondositat dels boscos.

L’abandonament de les activitats tradicionals al bosc ha provocat un creixement de la vegetació i una important acumulació de materials combustibles al sotabosc.  Moltes de les espècies al·lòctones que s’han desenvolupat al nostres boscos darrerament, a més,  són altament combustibles.

Les tasques de manteniment i millora dels boscos s’està fent amb persones i cavalls  per tal d’aconseguir una neteja sostenible i arribar als punts més intransitables. A més de la neteja es farà recuperació del patrimoni, antics camins i estudis de la fauna i flora autòctones, així com els estudis  amb animals que pateixen  al·lèrgies greus, artrosis severes i atàxia, una malaltia que provoca incoordinació del moviment. Aquesta malaltia la pateixen un 1 per cent dels cavalls. Una bona diagnosi i seguiment estalvia moltes eutanàsies equines.

L’Ajuntament d’Olesa fa temps que treballa en la millora de la gestió dels boscos, col·laborant amb els diferents gestors públics i privats: Diputació de Barcelona, Parc del Garraf, propietaris del sòl i Associacions. La cura i manteniment del nostre patrimoni natural és un dels objectius primordials de la gestió municipal.

Darrera actualització: 08.07.2021 | 13:23