Millora en el nivell de terbolesa de l'aigua

Dimarts, 12 de maig de 2020 a les 20:00

L’Ajuntament d’Olesa continua treballant en la resolució del problema d’abastiment d’aigua als barris de Ca n’Olivella i Pla del Pèlag.

L’alcalde d’Olesa, Pedro Juan, participarà demà dimecres a una nova reunió del gabinet de crisi creat conjuntament amb l’Ajuntament de Vallirana i l’empresa Aqualia per tal de trobar la solució més adient a la problemàtica sorgida al Pou de la Prunera. Aquesta nova trobada es suma a les gestions que ja s’estan fent amb la Mancomunitat Penedès- Garraf.

En relació al Pou de la Prunera, en els darrers dies, els nivells de terbolesa han baixat considerablement i, a banda del contacte diari amb Aqualia per saber l’estat de l’aigua i les analítiques en el pou, els dipòsits i la xarxa, des del dia 5 de maig es fan comprovacions en els mateixos habitatges, gràcies a la col·laboració dels veïns i veïnes dels barris afectats. Malgrat aquestes millores, el restabliment de la normalitat del Pou encara no ha arribat.

Per millorar aquesta situació, avui dimarts 12 han començat els treballs del projecte de connexió entre el Pou Nou i el dipòsit d’aigua situat al Polígon Industrial, que permetrà subministrar aigua potable als dos dipòsits que abasteixen Ca n’Olivella i Pla del Pèlag.

S’està treballant perquè aquestes interconnexions estiguin operatives el més aviat possible. Fins que es restableixi la normalitat, el camió cisterna de les Bassioles continuarà disponible tots els dies de 9 a 18 hores. Així com continua en funcionament el servei a domicili d’aigua per a tothom que no pugui fer-ho per motius de mobilitat.

Cal tenir en compte que, malgrat que la prioritat és que l’aigua torni als valors que estableix el Departament de Salut Pública de la Generalitat,  està pendent conèixer  l’afectació que puguin tenir les pluges d’aquest cap de setmana i les previstes per els propers dies.

També cal recordar, que tot i que l’aigua no és apta per beure ni per cuinar, no suposa cap perill el seu ús en la higiene personal i la resta de usos de la llar.

Darrera actualització: 12.05.2020 | 21:51