Noves mesures del Procicat que entren en vigor a partir d'avui, 15 de juliol de 2021

Dijous, 15 de juliol de 2021 a les 00:00

A partir d'avui, 15 de juliol i fins que canviïn les mesures actuals, totes les activitats, incloses les activitats culturals, musicals, serveis de restauració, inclosa la recollida a l’establiment i la prestació de serveis a domicili, finalitzaran a dos quarts d’una de la matinada. I tots els esdeveniments es faran amb públic assegut.

Ahir a la tarda la Comissió Delegada en matèria de Covid-19, encapçalada pel president Aragonès, va acordar la limitació de la mobilitat i els contactes de cara els propers dies.

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, va explicar que “les noves mesures que avui els anunciem se centren sobretot a frenar la transmissió en aquelles activitats socials que els darrers dies tots hem pogut veure han sigut les més problemàtiques: estem parlant bàsicament de trobades grupals, de reunions a l’interior o a l’exterior que apleguen un nombre elevat de gent”.

Les noves mesures adoptades són les següents:

  1. Es redueix l’horari de totes les activitats de forma que finalitzin com a màxim a les 0.30 hores (respectant 30 minuts més per a les activitats recreatives musicals que ja tenen aquesta previsió per normativa per a que puguin desallotjar)
  2. Es limita les reunions i/o trobades familiars i de caràcter socials, en l'àmbit públic i privat, a un màxim de 10 persones, llevat que es tracti de convivents.
  3. Es recomana la limitació de l’accés a espais públics on es pugin produir concentracions de persones entre les 0.30 hores i les 6 hores (parcs, platges, etc).
  4. S’elimina la possibilitat de consum en grup en l’espai públic habilitat.
  5. Es recorda a les activitats el compliment de l’obligació de disposar de 2,5 m2 per persona, i no només dels límits d’aforament previstos per a cada tipologia.
Darrera actualització: 29.07.2021 | 08:47