Olesa participarà en un nou projecte internacional

Dijous, 28 de gener de 2021 a les 11:00

L’Ajuntament ha estat seleccionat per participar en el projecte d’agermanament europeu liderat per Canyelles ‘NET-MED. Bridge of Books’.

L’objectiu és promoure l’intercanvi cultural entre els joves dels municipis dels cinc països d’Europa que hi participen. El projecte, subvencionat per la UE, s’emmarca en el programa Europa amb els Ciutadans  (Europe for Citizens)

El projecte ‘NET-MED. Bridge of Books’ uneix municipis de cinc països europeus: Espanya (Canyelles i Olesa de Bonesvalls), Croàcia (Pazin), Bòsnia Hercegovina (Kresevo), Itàlia (Seneghe i Castelvecchio Subequo) i Portugal (Manteigas).

Canyelles, líder del projecte, representa el punt central del fil conductor d’aquesta connexió i també el municipi en què es desenvoluparan totes les activitats de la xarxa ‘NET-MED’ després de l'estiu de 2021.

L'objectiu del projecte és fomentar l'intercanvi cultural entre els joves dels diferents països perquè puguin entendre la importància del diàleg en la solució de conflictes i considerar les diferències culturals a Europa com un valor afegit i no un obstacle al creixement cultural i econòmic europeu. Un pont que contribuirà a l'enfortiment de la ciutadania europea en els petits pobles, on la cohesió social de les comunitats i l'esperit de mútua ajuda són exemples per a la societat civil europea. 

“NET-MED. Bridge of books” serà l'ocasió per crear una connexió estable entre les Institucions i els centres culturals dels cinc països involucrats en el projecte, debatre amb les associacions juvenils i presentar la creació a Canyelles del  projecte “Biblioteca Europea per a Joves”. 

Finalment, el projecte “NET-MED. Bridge of books” permetrà un contacte estable entre les biblioteques per a agilitar els nois en la lectura de llibres internacionals i l'intercanvi de coneixements literaris entre aquests. 

PROGRAMA  EUROPA AMB ELS CIUTADANS

El programa Europa amb els Ciutadans té per objectiu contribuir a difondre el coneixement sobre la Unió Europea, la seva història i diversitat als ciutadans i impulsar la ciutadania europea alhora que millorar les condicions per a la participació cívica i democràtica a escala de la Unió Europea. Inclou també accions que donin suport a reforçar la memòria històrica i augmentar la participació ciutadana a la UE. 

Olesa de Bonesvalls ja ha participat anteriorment en altres projectes NET-MED.

Darrera actualització: 28.01.2021 | 13:33