Pràctiques a Europa per a joves

Dimarts, 26 de gener de 2016 a les 00:00

L’Oficina Jove del Consell Comarcal de l’Alt Penedès ofereix informació i acompanyament als nois i les noies inscrits en el programa de Garantia Juvenil que vulguin fer pràctiques en el seu àmbit d’especialització, mitjançant una beca, a Itàlia o Portugal.

Aquest projecte s’emmarca en el programa TLN Mobilicat, promogut per l’associació juvenil Nexes, i té com a objectiu abordar la problemàtica de l'atur juvenil i la difícil transició escola-treball, a través de la promoció d'experiències de pràctiques a l'estranger.

Per optar a aquestes beques cal tenir entre 18 i 29 anys, estar inscrit en el programa de Garantia Juvenil i com a demandant d'ocupació no ocupat en el Servei d'Ocupació de Catalunya. No s’ha de tenir experiència laboral en l’àmbit de l’especialització (no haver-hi treballat més d’un mes) i cal haver finalitzat un Cicle Formatiu o tenir un Certificat de Professionalitat de nivell 2. Si queden places lliures, hi podran participar també joves amb titulacions universitàries.

Les estades a l’estranger tenen una durada de 3 mesos (d’abril a juliol). Durant aquests temps, les persones participants, a més d’adquirir competències professionals genèriques i específiques del seu àmbit d’especialització, milloren les seves competències lingüístiques i interculturals, alhora que tenen l’oportunitat de conèixer joves d’altres contextos socials i professionals.

Les beques inclouen l’orientació prèvia individualitzada, la formació lingüística a origen i a destí (italià o portuguès), el transport internacional, l’allotjament, la manutenció, l’emplaçament en pràctiques i el tutoratge a l’estranger. A la tornada es farà una valoració grupal i cada jove participant rebrà un suport individualitzat durant els dos mesos posteriors per a l’execució del seu itinerari professional.

Les persones joves que estiguin interessades a sol·licitar les beques per fer estades professionals a Itàlia o Portugal es poden adreçar a l’Oficina Jove del Consell Comarcal de l’Alt Penedès i sol·licitar entrevista per a l’Assessoria de Mobilitat Internacional. El termini de sol·licitud de les beques és el 26 de febrer.

Darrera actualització: 20.11.2019 | 13:23