Precaució davant l’onada de fred que arriba a Catalunya

Dimecres, 4 de febrer de 2015 a les 00:00

Després de les nevades d’aquest dimecres, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha alertat que la temperatura baixarà sensiblement a partir d’aquesta nit (www.meteo.cat).

Davant el manteniment de l’alerta per fred en les properes hores, l’Ajuntament insisteix que cal prendre precaucions, especialment a les hores de nit. Es preveu que les baixes temperatures s’intensifiquin la matinada de dijous i es mantingui un fred acusat en el tram final de la setmana.

Davant d’aquesta situació després d’un episodi de nevada com que el que hem viscut, cal extremar les mesures de precaució per risc de glaçades. Així, és important que us mantingueu informats de les previsions del temps i que eviteu els canvis sobtats de temperatura, sobretot en el cas dels nens, les persones grans i els qui pateixen alguna malaltia de tipus respiratori.

Cal anar vestits amb roba i calçat adequats per a temperatures baixes. Poseu-vos diverses capes, cosa que us permetrà mantenir la calor corporal durant més temps i protegiu-vos la cara i el cap, evitant l’entrada d’aire fred directa als pulmons. És important que eviteu fer esforços físics intensos a l’exterior i que estigueu atents als vostres familiars o veïns que es trobin en situació de vulnerabilitat, especialment gent gran, perquè es protegeixin dels efectes del fred.

Darrera actualització: 22.11.2019 | 08:20