Presentació del el nou Pla d’Informació i Vigilància contra incendis forestals (PVI) 2020

Dijous, 11 de juny de 2020 a les 00:00

Ahir, 10 de juny, la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, va presentar el nou Pla d’Informació i Vigilància contra incendis forestals (PVI) 2020 de la Diputació de Barcelona, que té per objectiu evitar i limitar els efectes dels possibles incendis forestals que es puguin produir aquest estiu. La campanya de prevenció d’incendis començarà aquest divendres 12 de juny i s’allargarà fins al 30 d’agost, sempre i quan no hi hagi una situació de sequera extrema i convingui allargar-la alguns dies més.

El dispositiu d’aquest any 2020 constarà d’una plantilla de 259 persones que han estat contractades per la Diputació durant la campanya d’estiu. Aquestes persones atendran un total de 484.813 hectàrees forestals, que representen el 98,7 % de la superfície forestal de la demarcació de Barcelona. Cal recordar que l’horari de treball cobreix les hores de màxim perill d’incendi forestal i és el comprès entre les 12:30 i les 19:30 hores, durant tots els dies de la setmana del període establert. Aquest dispositiu compta també amb la participació de 273 ajuntaments, 125 agrupacions de defensa forestal (ADF), 9 federacions d'agrupacions de defensa forestal i altres administracions per aquest objectiu comú. D’entre les novetats d’aquest any destaca la incorporació dels municipis de Sant Cugat del Vallès, Calaf, Cerdanyola del Vallès i Santa Maria de Besora; així com el nou disseny de la imatge dels 114 vehicles, que la Diputació ha contractat per la campanya, amb la voluntat, així, d’incrementar-ne la seva visibilitat.

L'objectiu és continuar treballant en la línia encetada en anteriors campanyes per intensificar els esforços d’informació i dissuasió en aquells punts concrets on es concentra la població usuària de les zones forestals, sense oblidar la vigilància en aquelles zones més sensibles i/o desprotegides amb un èmfasi especial la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona. Per fer-ho possible, es contracta personal per cobrir el territori forestal amb unitats mòbils d’informació i vigilància, amb un reforç de vigilància fixa en espais naturals d’alt valor paisatgístic, ecològic i cultural.

Darrera actualització: 11.06.2020 | 09:33