Presentat a Vilafranca el PUOSC 2019

Divendres, 20 de setembre de 2019 a les 00:00

La consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Budó, va presentar dijous 19 de setembre a Vilafranca del Penedès el Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) 2020-2024, un pla que no estava a disposició dels ajuntaments des de 2012.

L'objectiu del PUOSC és que les entitats locals de Catalunya puguin realitzar obres i serveis de competència municipal.

La consellera va arribar acompanyada de l'alcalde de Vilafranca  a l'edifici de l'Enològica, on els esperaven alcaldes, regidors, tècnics municipals i representants dels Consells Comarcals de la Vegueria Penedès.

Per part d'Olesa de Bonesvalls, van assistir l'alcalde Pedro Juan i el regidor de l'oposició Jordi Ramos, acompanyats pel secretari municipal.

La consellera Budó va explicar que amb la recuperació del PUOSC “el Govern torna a tenir una eina de cooperació en inversió local al territori”. Per a la consellera, aquest pla permet a la Generalitat “compartir, col·laborar i cooperar amb aquelles inversions que són necessàries en el món local” i d’aquesta manera “garantir l’equilibri territorial, la dinamització dels municipis i la millora la qualitat de vida de la gent”.

El PUOSC està dividit en dos programes, el programa general d'inversions, dotat amb 160 milions d'euros i el programa per l'acció territorial en municipis petits (menors de 5.000 habitants), dotat amb 90 milions d'euros addicionals. Olesa de Bonesvalls pot optar als dos programes.

S’ha previst un calendari extens per poder sol·licitar el PUOSC. Es donarà de termini fins al 15 de novembre per presentar sol·licituds; fins el 5 d’abril del 2020 es dona de termini per presentar esmenes, valoració, comissions tècniques o informes d’altres departaments; abans del mes de maig es portarà a la comissió local de cooperació; i la resolució i la seva publicació al DOGC serà al voltant del 25 de maig de 2020.

Darrera actualització: 26.09.2019 | 11:50