Restriccions d'ús de l'aigua potable

Dimecres, 22 d'abril de 2020 a les 21:30

Olesanes i olesans,

Degut a la situació alarmant provocada per les pluges torrencials d’aquests darrers dies amb una quantitat que ha superat els 200 litres, alguns dels pous que subministren a la xarxa d’aigua potable han començat a presentar uns índexs de terbolesa superior a la permesa per l’Agència de Salut Pública de Catalunya de la Generalitat de Catalunya pel consum humà.

Per aquest motiu s’ha suspès el subministrament a alguns barris, fet que provoca que actualment hi hagin barris que no els hi arriba el subministrament d’aigua.

Degut als problemes que pot ocasionar el fet de no disposar de subministrament d’aigua a les cases amb les mesures de confinament que tenim actualment, s’ha decidit tornar a subministrar aigua a la xarxa tot i que, com estem informant, aquesta aigua supera el llindar màxim de terbolesa permès pel consum humà.

Per aquest motiu exposat, l’Ajuntament d’Olesa de Bonesvalls, en l’ús de les facultats que li concedeix la Llei, es veu obligada a ordenar les mesures cautelars següents:

  • Es Prohibeix l’ús d’aigua de la xarxa per qualsevol tipus de consum (beure, menjar o elaborar aliments) per les persones i animals. Es a dir, declarem l’Aigua NO APTE PER AL CONSUM

En canvi, sí pot utilitzar-se sense restriccions per a altres usos que no suposin la seva ingestió, tals com rentar roba, higiene personal, rentar plats, etc.

Aquesta prohibició afecta als barris següents

 

  • Pla del Pèlag                                                         -   Ca n’Olivella

 

L’Ajuntament d’Olesa, en col·laboració amb l’Ajuntament de Vallirana, l’empresa prestatària del servei i les autoritats sanitàries estem estudiant diferents mesures per a solucionar la situació en el menor termini de temps com sigui possible.

 

Aquesta prohibició es mantindrà fins a nou avís.

 

S'han instal·lat unes cisternes per donar aigua als veïns afectats. Més informació aquí.

 

Darrera actualització: 23.04.2020 | 13:37