Resum del ple municipal de gener

Divendres, 31 de gener de 2014 a les 00:00

Aquest dijous es va dur a terme el primer Ple municipal de l’Ajuntament d’Olesa de Bonesvalls de l’any 2014, amb la presència de tots els regidors a excepció de Jaume Cuscó, del GOOB, i José Antonio Garcia, regidor de CiU, qui fa alguns dies va presentar formalment la seva renúncia al càrrec.

Entre les informacions destacades que es van plantejar a la sessió hi ha l’acceptació d’una aportació de 45.000 € de la Diputació de Barcelona per a dur a terme la redacció del Pla Director de l’Hospital de Cervelló. També es va aprovar la pròrroga del conveni de cooperació i col·laboració entre la Diputació, l’Ajuntament i la Federació d’Espeleologia per al foment i l’ordenació de l’ús públic al Parc del Garraf.

També va prosperar una proposta de declaració institucional de suport a la consulta aprovada al Parlament de Catalunya, amb els vots favorables del GOOB, ERC i CiU i les abstencions del PP, PSC i UPO. Es va recolzar per unanimitat una moció en relació a la millora de l’encreuament de la C-15 amb la N-340 en el tram Avinyonet-Vilafranca, sol·licitant al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat que actuï per evitar danys i resoldre un punt conflictiu de la circulació.

Per urgència també es va votar favorablement per unanimitat el projecte bàsic de soterrament dels serveis bàsics i la reurbanització del carrer Raval. L’obra, que té un cost superior als 330 mil euros, hauria d’enllestir-se durant el 2014.

A l’apartat d’informacions diverses d’alcaldia, es van donar detalls de la reunió amb el CatSalut per assegurar un correcte servei al consultori d’Olesa, les obres als vestidors i la pista de Ca N’Olivella o la difusió dels serveis de professionals autònoms de la vila a través del web municipal, entre d’altres.

Al capítol de precs i preguntes, CiU va posar sobre la taula la reducció d’ingressos del Fons Local de Cooperació, mentre UPO va consultar sobre els treballs a les bandes perimetrals.

Finalitzat el ple, es va obrir un llarg torn obert al públic en què es va plantejar la necessitat de posar en marxa un espai o establiment de queviures i aliments per als veïns dels barris del Pla del Pèlag i Ca n’Olivella i també es va demanar que l’Ajuntament compti més amb les entitats del municipi.

La propera sessió plenària està prevista per al proper 27 de març. En breu estarà disponible el vídeo de la sessió al canal YouTube de l’Ajuntament d’Olesa de Bonesvalls www.youtube.com/olesadebonesvallsaj.

Darrera actualització: 25.11.2019 | 08:26