Reunió de la Diputació de Barcelona per explicar la situació del deute que Endesa reclama als ajuntaments

Dijous, 5 de setembre de 2019 a les 00:00

Ahir, 4 de setembre va tenir lloc una reunió amb la presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de L’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, i 148 ajuntaments de Barcelona i voltants, entre els quals estava Olesa de Bonesvalls estava representat,  on es van enviar dos missatges molt clars als municipis a qui Endesa reclama el deute energètic dels seus veïns més vulnerables: que no paguin, i que qui s’ha de fer càrrec de l’import és la Generalitat.

La reunió es va fer dos dies després que la Generalitat convoqués les quatre diputacions, la Federació de Municipis, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), l’Aliança Contra la Pobresa Energètica i la Taula del Tercer Sector per buscar  un posicionament i una resposta conjunta a l’amenaça d’Endesa.

El passat 31 de juliol, Endesa va enviar una carta a uns 400 ajuntaments on hi ha famílies que no paguen la factura de la llum. Marín va titllar el missatge d’“inadequat i amenaçant”, ja que adverteix que tallarà el subministrament als veïns afectats de pobresa energètica l’1 d’octubre. A tot Catalunya, l’empresa reclama uns 21 milions d’euros, segons la Diputació; dels quals exigeix el cobrament del 50% als municipis amb deutes superiors als 10.000 euros. Segons Marín, tot i que “algun petit municipi” ja ha pagat, els recursos haurien de sortir “dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya”.

Endesa té detectades prop de 25.000 persones vulnerables a Catalunya mitjançant els serveis socials.

Darrera actualització: 26.09.2019 | 12:37

Imatges

Reunió a la Diputació de Barcelona sobre el deute dels ajuntaments a Endesa-02