Tercera edició del Reclama la Nit

Diumenge, 1 de desembre de 2019 a les 00:00

Olesa de Bonesvalls reivindica per tercer any consecutiu la violència envers la dona.

Dissabte 30 de novembre, Olesa de Bonesvalls va celebrar la tercera edició del Reclama la Nit, un acte de reivindicació contra la violència envers les dones.

L’acte Reclama la nit es va iniciar l’any 1977 a Leeds (Regne Unit) quan un grup de dones es van rebel·lar contra les recomanacions fetes per la policia de no sortir al carrer de nit, per evitar les violències sexuals. El Reclama la nit pretén això: visibilitzar que les dones volen sentir-se segures de nit igual que els homes. Sense distincions.

Aquest any, l’acte va invertir l'itinerari habitual començant a les portes de l’Hospital de Cervelló i acabant al CEIP Pont de l’Arcada, on es va inaugurar el nou espai de lectura creat a la biblioteca de l'escola. Aquest nou espai de lectura ha estat condicionat per les mares i pares de l'Escola i pretén crear un espai on llegir de forma distesa. La lectura del manifest va córrer a càrrec de dues representants de l’Associació Juvenil la Mallarenga.

L’Ajuntament d’Olesa ha incorporat al catàleg de la biblioteca una col·lecció de llibres per treballar la coeducació i la igualtat. Llibres en els quals es trenca amb els rols de gènere i els estereòtips clàssics. Es continua, així, el desenvolupament del Pla Educatiu Municipal d’Olesa de Bonesvalls, que té com una de les seves prioritats el feminisme.

L’acte va acabar amb un berenar saludable organitzat per l’AMPA de l’escola.

Darrera actualització: 03.12.2019 | 13:55