Èxit de la segona edició de Vinum, la fira de vins del Massís del Garraf

Dimarts, 3 de juny de 2025

Olesa de Bonesvalls es va omplir de vida per celebrar una segona exitosa edició de Vinum el passat 24 de maig.

L'objectiu de la fira és posar en valor el nostre paisatge i els productes locals i de proximitat. Entre ells, els vins del Massís del Garraf.

Maridatges, concerts, les millors tapes i vins del territori i molt bon ambient es van donar cita al recinte de l'Hospital dels Cervelló, un marc patrimonial incomparable.

L'esdeveniment compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i Consell Comarcal de l'Alt Penedès.

Onze cellers del massís del Garraf han format part d’aquesta edició i han estat: VallDolina, Avenc del Garraf, Cuscó Berga, Puig Batet, Hospital de Sitges, Foresta, Vega de Ribes, Finca Valldosera, Clos dels Guarans, Masia de la Roqua i Finca Mas Perdut.

Podeu veure les característiques dels vins al perfil d’Instagram de la fira: @vinumfira

Com a cellers convidats es va poder gaudir de la presència de:

La cooperativa Mussura (Seneghe, Itàlia). Un projecte que ofereix vins joves elaborats per joves d’aquesta població italiana a través del  relleu agrari. La seva participació ha estat gràcies al suport de la Diputació de Barcelona en el marc d'un projecte de divulgació Europea dissenyat per l'Ajuntament d’Olesa. L'objectiu és compartir bones pràctiques en el cultiu de la vinya amb el municipi agermanat de Seneghe i difondre el valors democràtics i de pertinença a la UE.

Arqueovitis. Cooperativa pionera a Catalunya que combina arqueologia, enoturisme i economia social al Penedès. Recentment han elaborat el vi Judes Macabeu, un vi fet a l'antiga que reflecteix la filosofia de recuperar la història vitivinícola al Penedès i s'inspira en tècniques antigues de vinificació.

Coop-era. Projecte de relleu agrari i inserció laboral del Penedès per a col·lectius vulnerables, especialment joves en risc d'exclusió. A la fira vàrem poder gaudir de quatre vins de varietats tradicionals penedesenques, elaborats en col·laboració amb petits elaboradors locals, entre ells el celler VallDolina d'Olesa.

Pel què fa a la gastronomia, en aquesta edició hi varen participar: Restaurant Can Joan, Carnisseria Cal Samsó, El Zagalico-La Salaíta i Centre Cívic - Casa Ionita.

Des de l'Ajuntament volem donar les gràcies a voluntaris, cellers, entitats, establiments del municipi i persones que han fet possible l'èxit assolit.

Per més imatges i vídeos us animem a seguir @vinumfira

Darrera actualització: 3.06.2025 | 13:42