Canvi de freqüència dels canals de TV3

Divendres, 23 de gener de 2015 a les 00:00

El dissabte 31 de gener de 2015, a les 3 de la matinada, els canals de TV3 canvien de freqüència. Per continuar veient-los, cal resintonitzar els aparells de televisió i buscar els canals que estan marcats amb la paraula “Definitiu”.

A partir d’aquesta data, s’apagaran les freqüències antigues. A tot el territori, tret de la demarcació de Girona, es poden trobar ja els canals definitius, així que els espectadors ja poden resintonitzar els televisors per trobar-los. En el cas específic de la demarcació de Girona, i per motius exclusivament tècnics aliens a TV3, caldrà esperar al dia 31 de gener per fer l’operació de resintonització. Com a conseqüència del Pla Tècnic de la TDT del Ministeri d’Indústria per alliberar espectre radioelèctric (Dividend Digital), els canals de TV3 han de modificar les seves freqüències d’emissió.

Aquest ajustament obligarà els espectadors a resintonitzar els canals o a fer ajustos a les seves antenes si encara no ho havien fet. Amb tots aquests canvis, es manté l’oferta de tots els canals de TV3, al mateix temps que se n’assegura la cobertura arreu del territori i la qualitat de la imatge. Així mateix, es recuperaran les desconnexions territorials a les comarques on la seva recepció havia quedat afectada. A partir d’ara, doncs, els telespectadors hauran de resintonitzar els seus aparells de televisió per trobar els canals de TV3 amb la paraula “Definitiu” i ordenar-los segons les seves preferències. Si no troben aquests canals, hauran d’avisar un instal•lador de telecomunicacions registrat per fer les modificacions pertinents a l’antena de l’edifici. A l’hora de resintonitzar, cal tenir en compte que, per a les demarcacions de Barcelona, Lleida i Tarragona, fins al 31 de gener, els canals de TV3 canals apareixeran dos cops al llistat, ja que durant un temps de transició i per facilitar-ne els canvis, TV3 ha duplicat la presència dels canals.

Els únics canals que es mantindran després del 31 de gener són els que estan marcats com a “Definitiu” (en el cas de les comarques de Barcelona, la identificació serà “BCN Definitiu”). Els altres canals sense aquesta paraula desapareixeran el 31 de gener de 2015. Si tot i haver resintonitzat l’aparell de televisió en les zones de Barcelona, Lleida i Tarragona, no s’han trobat els canals de TV3 marcats amb la paraula “Definitiu”, cal contactar l’instal•lador de telecomunicacions registrat per adaptar l’antena de l’edifici. Les comunitats de veïns que es trobin en aquesta circumstància poden beneficiar-se del pla d’ajudes del Ministeri d’Indústria fins el 30 de juny del 2015.

La reubicació dels canals de TDT és una obligació establerta per la Unió Europea a causa del procés d’alliberament del Dividend Digital que es destinarà a la tecnologia 4G mòbil. Per aquest motiu, el Ministeri d’Indústria ha posat en marxa del Pla Tècnic de la TDT. Aquest pla ha comportat la pèrdua d’un dels dos múltiplex (MUX) de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i ha provocat que els canals de TV3 hagin hagut de modificar les seves freqüències d’emissió. Complint el mandat de la Unió Europea, la CCMA culmina el trasllat dels canals afectats a les noves freqüències assignades el 31 de gener del 2015. 

Darrera actualització: 22.11.2019 | 09:07