Els plàtans del carrer Fontana

Divendres, 24 de novembre de 2017 a les 00:00

Al carrer Fontana hi ha tres plàtans que s’han de talar properament. Per què?

Els resultats dels informes tècnics emesos i les consultes efectuades a especialistes dictaminen la seva tala com a única solució davant els problemes que poden ocasionar i el perill que comportaria que continuessin ubicats en el mateix lloc.

Què farem amb la fusta?

La fusta resultant de la tala d’aquests arbres serà reaprofitada per a la construcció d’un espai de jocs al Parc de Can Xacó, d’aquesta manera donarem vida a aquests arbres centenaris que malauradament no poden seguir on son.

Com evitar futures tales?

L’Ajuntament esta elaborant un Protocol de Gestió de l’Arbrat al municipi, que establirà els criteris de plantació i manteniment dels arbres i permetrà evitar situacions com aquestes en un futur. Una bona gestió de plantació permet que els arbres visquin en un entorn òptim a les seves necessitats, facilitant el seu creixement.

Cal començar a canviar la mentalitat i entendre que els arbres són éssers vius i que estem obligats a gestionar-los com a tal. Estudiant la tipologia de les espècies, el lloc de plantació i tenint en compte el seu desenvolupament futur.

Darrera actualització: 14.11.2019 | 12:45