Fem Poble 2019

Dilluns, 1 de juliol de 2019 a les 00:00

Ja pots triar quines són les teves propostes favorites dels pressupostos participatius d'enguany.

Un cop s’han estudiat totes les propostes presentades, hi ha 10 propostes que han acomplert tots els paràmetres i seran sotmeses a votació per la ciutadania.

Fins al 30 de juliol, els olesans de més de 16 anys podran escollir les propostes que més els agradin.

El projecte FEM POBLE 2019 dels pressupostos participatius d’Olesa de Bonesvalls entra en la seva etapa final.

Durant el període de presentació de propostes, s’han rebut un total de 19 propostes. Després de ser analitzades pels serveis tècnics municipals i tenint en compte els requisits marcats a les bases de la convocatòria, un total de 10 propostes han arribat al període de votacions.

Les proposes que han estat rebutjades ho han estat per diferents motius: sobrepassar el pressupost màxim de 20.000 euros, que no són de competència municipal o que eren inviables tècnicament.

Aquest any la partida destinada a pressupostos participatius s’ha incrementat fins als  35.000 euros, tot i que es manté el topall de 20.000 per actuació.

Les 10 propostes que se sotmeten a votació són les següents.

  1. Zona prioritat vianants. Crear una zona de prioritat de vianants a la zona escolar. Actuacions de pintura, instal·lació de mobiliari urbà i senyals per pacificar l’encreuament principal del centre del poble. Uns 15.000€ de pressupost.
  2. Instal·lació pilona. Millores en la seguretat amb diferents actuacions, incloent la instal·lació d’una pilona per tancar l’accés de vehicles a la plaça de l’ajuntament,  millorant la seguretat per a tot els usuaris. Cost 6.200 €.
  3. Excavació arqueològica. Fer un sondeig arqueològic a la vinya del Til·ler de l’Hospital. Aquesta actuació consisteix en realitzar una excavació arqueològica limitada en un àrea de la vinya, on s’han trobat restes de ceràmica romana i ibèrica. 6.000 €.
  4. Construcció d’un rocòdrom aprofitant les parets del frontó vell. Reparació de les parets i instal·lació de presses per l’escalada i un paviment de cautxú. Aquesta actuació permetria renovar un espai degradat amb la creació d’un nou equipament esportiu obert a tothom. Cost 20.000€.
  5. Instal·lació d’aparells d’aire condicionat a la planta superior de l’edifici del CEIP Pont de l’Arcada. Amb aquesta actuació es continuaria millorant la climatització iniciada l’any 2018. Cost de l’actuació 6.500 €.
  6. Arreglar les escales des del Puig de Vidre fins a la riera d’Olesa. Es reduiria l’alçada dels esglaons, substituint la barana de fusta i s’ampliaria el pas fins a 150 cm. L’actuació es completaria amb la instal·lació d’un fanal. Cost de l’obra 3.000 €.
  7. Construcció d’un carril bici pels carrer  Raval, Av. Hospital, Arnau de Vilanova i Fitó. Les actuacions consistirien en pintar i senyalitzar un espai pel trànsit de bicicletes.  El carril bici tindria una amplada d’entre 1,5 i 2 metres. Cost de l’actuació 8.000 €.
  8. Instal·lació d’una tirolina al Parc de Can Xacó. Es tracta d’una instal·lació que acompleix tots els requisits de seguretat, construïda en fusta per integrar-se més fàcilment al parc. Cost 6.000 €.
  9. Construcció d’una bèstia de foc que acompanyi la Colla de Diables d’Olesa als correfocs. Es tractaria de la figura d’un cabró construïda per un artesà seguint les inidicacions de la colla de diables d’Olesa. Cost 6.500 €.
  10. Construcció d’un magatzem al local social de Ca n’Olivella per guardar els materials que s’utilitzen en les diferents activitats esportives al llarg de l’any. Pressupost 10.000 €.

El procediment de la votació és molt senzill. Cada resident empadronat a Olesa major de 16 anys podrà escollir tres de les propostes donant 5 punts a la primera, 3 a la segona i 1 a la tercera. Un cop acabat el període, es farà el recompte i les propostes més votades seran les s’executin fins esgotar el 35.000 euros de pressupost.

Als documents adjunts teniu tota la informació sobre els diferents projectes que poden ser votats. També els podeu consultar al Centre Cívic i al local Social de Ca n’Olivella i Pla del Pèlag.

Per a qualsevol dubte sobre els projectes o sobre tot els procés de participació ciutadana, us podeu adreçar a l'adreça electrònica participaciociutadana.ob@gmail.com o a les Oficines d’Atenció Municipal.

Darrera actualització: 05.07.2019 | 11:55