S'inicia el termini per comunicar la crema d'herbes i matolls

Dimecres, 16 d'octubre de 2013 a les 00:00

Aquest dimecres 16 d’octubre  s’inicia el termini de comunicats de crema d’herbes i matolls. Els veïns hauran de tramitar-ho a l’Ajuntament d’Olesa de Bonesvalls.

Mesures preventives

 1. Per encendre foc i per utilitzar bufadors, en el període comprès entre el 16 d'octubre i el 14 de març, s’observaran les mesures preventives següents:
  1. Netejar la zona en què s’efectuï la crema i/o aquella en què s’utilitzi un bufador en un radi de 3,5 m fins a descobrir el sòl.
  2. La crema s’efectuarà com a mínim a 10 metres de distància respecte d’aquells arbres que tinguin més de 60 cm de circumferència, mesurats a 1,20 metres del terra.
  3. La flama generada per la crema no superarà en cap cas els 3 metres d'alçada.
  4. La crema començarà i acabarà amb llum de dia, excepció feta dels focs d'esbarjo.
  5. En cap cas no s’abandonarà el lloc fins a la seva total extinció.
 2. Resta prohibit:
  1. Llençar objectes encesos.
  2. Abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser causa de l'inici d'un foc.
 3. Els agents rurals i altres agents de l'autoritat podran establir in situ mesures complementàries per tal de millorar la seguretat, així com aturar les actuacions que s’estiguin duent a terme quan les condicions meteorològiques així ho aconsellin.
 4. L'activitat quedarà suspesa en cas d'activació del pla alfa nivell 2 o superior (excepte per activitats apícoles i bufadors que serà pla alfa nivell 3).

La consulta del nivell de pla alfa existent a la zona es farà mitjançant l'adreça web http://www.gencat.cat/medinatural/incendis/plaalfa mitjançant el telèfon de l'Ajuntament 938 984 008 o mitjançant el telèfon d'atenció ciutadana (012).

Darrera actualització: 25.11.2019 | 11:31