Celebració del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI

Diumenge, 27 de juny de 2021 a les 00:00

Avui, 28 de juny, celebrem el dia internacional del col·lectiu  LGBTI (lesbianes, gais, transexuals, bisexuals i intersexuals). Olesa de Bonesvalls se suma a aquesta celebració per reivindicar els drets d'aquest col·lectiu.

El 28 de juny de 1969 van tenir lloc els coneguts com disturbis Stonewall (Nova York) i va ser la primera vegada que la comunitat LGBTI es va unir als Estats Units per lluitar pels seus drets.

Els disturbis van consistir en una sèrie de manifestacions espontànies i violentes que van sorgir en protesta contra una batuda policial a tenir lloc a la matinada de el 28 de juny al pub Stonewall Inn situat al barri novaiorquès de Greenwich Village. La comunitat LGBT es va unir en aquella ocasió per lluitar contra un sistema que perseguia a persones no normatives (LGBT, persones racialitzades ...). Així mateix, buscaven demostrar que les persones homosexuals eren part de la societat, i van fomentar una cultura de no confrontació entre homosexuals i heterosexuals.

Les primeres marxes per commemorar les protestes i lluites de Stonewall van tenir lloc el 1970 a Nova York i Los Angeles. Després d'aquest primer pas, moltes ciutats es van anar sumant a aquestes marxes arreu del món que des de llavors acullen les desfilades de l'Orgull Gai per reivindicar els seus drets.

Darrera actualització: 28.06.2021 | 09:16