Aixecada la prohibició de consum d'aigua a Ca n'Olivella i Pla del Pèlag

Dilluns, 24 de juliol de 2023 a les 16:00

La comunicació es fa seguint les recomanacions de Salut i fent ressò de l'Ajuntament de Vallirana, responsable de prestar el servei mitjançant Aqualia.

L’Agència de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Vallirana han informat l'Ajuntament d'Olesa de Bonesvalls sobre la revisió que s'ha realitzat a les restriccions d’aigua als barris afectats pels sulfats. S'ha comunicat al consistori que, a causa d'aquesta revisió, la superació del valor de referència dels sulfats ja no implica una restricció, fet pel qual es torna a autoritzar consum d'aigua als barris del Pla del Pèlag i Ca n'Olivella.

Malgrat aquest fet, des de l'Agència de Salut Pública, conjuntament amb l'Ajuntament de Vallirana, es recomana que les persones que puguin presentar una major sensibilitat als nivells elevats de sulfats utilitzin una altra font de subministrament d'aigua. Aquesta recomanació està especialment dirigida a no utilitzar l'aigua per a la preparació de biberons per a nadons. A causa de l'aixecament de les restriccions, el servei de camions cisterna se seguirà prestant fins diumenge, aquest inclòs.

Des de l'Ajuntament de Vallirana també s'ha comunicat que se segueix treballant resoldre la problemàtica com més aviat millor, però aquesta és una gestió que depèn, en el cas dels nuclis urbans de Pla del Pèlag i Ca n'Olivella, de l'Ajuntament de Vallirana. En totes les reunions convocades hi ha participat l'alcalde d'Olesa de Bonesvalls amb la voluntat de trobar una solució al problema i estar al costat dels veïns i veïnes dels dos barris del nostre municipi.

Finalment, cal tornar a insistir sobre la importància d'evitar el malbaratament d'aigua en el context de sequera en el qual ens trobem actualment, que està posant al límit les reserves que presenten els aqüífers del municipi i els diferents nuclis urbans. 

Trobareu tots els detalls d'aquest comunicat al BAN adjunt en aquesta notícia, dirigit especialment als nuclis urbans de Pla del Pèlag i Ca n'Olivella. 

Darrera actualització: 24.07.2023 | 16:00