Ets estranger i vols votar en les eleccions municipals d'Olesa de Bonesvalls de l'any vinent?

Dilluns, 19 de desembre de 2022 a les 00:00

Fins al 15 de gener ja ho pots sol·licitar

ETS ESTRANGER/A... i vols votar en les eleccions municipals d'Olesa de Bonesvalls de l'any que ve?

Tant si ets ciutadà/a de la Unió Europea com si ho ets d'algun d'aquests països i compleixes els requisits, pots fer-ho!


Sol·licita-ho ja!!!

El termini de presentació de sol·licituds per a aquests estrangers és de l'1 de desembre de 2022 al 15 de gener de 2023.

Ciutadans de països de la Unió Europea

Els ciutadans de la UE residents a Espanya, que reuneixin els requisits, poden exercir el dret a vot en aquestes eleccions de la següent forma:

Amb certificat digital o sistema cl@ve, per internet en la seu electrònica de l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Presencial a l'Ajuntament d’Olesa de Bonesvalls. L'acreditació d'identitat podrà fer-se, a més d'amb la targeta d'estranger on figura el NIE, amb el document d'identitat o passaport del seu país d'origen.

Les altes en el padró i les declaracions formals han de realitzar-se com tard fins al 30 de gener de 2023.

Nacionals de països amb Acords de reciprocitat de vot

Els països amb acords en vigor són: Bolívia, Cap Verd, Xile, Colòmbia, Corea, l'Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, el Perú, el Regne Unit i Trinitat i Tobago, així com els nacionals d'altres països amb els quals s'establissin acords, si estiguessin en vigor dins del termini de sol·licitud establert.

Les condicions que han de reunir els interessats són:

  • Ser major de divuit anys i no estar privat del dret de sufragi actiu.
  • Estar inscrit en el Padró municipal.
  • Estar en possessió de l'autorització de residència a Espanya.
  • Haver residit legalment a Espanya el temps exigit (tres anys el dia de la votació per als ciutadans de Noruega, tres anys en el moment de la sol·licitud per als del Regne Unit i cinc anys en el moment de la sol·licitud per a la resta).

Les sol·licituds per a poder votar podran fer-se de la següent forma:

Amb certificat digital o sistema cl@ve, per internet en seu electrònica de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) (en el procediment 'Sol·licitud d'inscripció').

Presencial a l'Ajuntament d'Olesa de Bonesvalls. L'acreditació de la seva identitat haurà de fer-se mitjançant la seva Targeta d'identitat d'estranger, salvo per als ciutadans de Noruega, Islàndia i el Regne Unit que s'admet, a més, el document nacional d'identitat o el passaport del seu país d'origen. També hauran d'acreditar el temps de residència legal a Espanya que s'haurà de justificar amb certificat de residència expedit per l'Oficina d'Estrangeria o Comissaria de Policia de la província que correspongui.

Per correu postal, directament a la Delegació Provincial de l'Oficina del Cens Electoral.

 

Darrera actualització: 23.12.2022 | 11:50

Imatges