Iniciada la campanya per repartir compostadors a Olesa

Dimecres, 17 de gener de 2024 a les 10:00

Es tracta d’una cessió temporal i gratuïta de compostadors i airejadors tant per aquelles persones que ja havien tramitat la cessió com per a nous interessats.

A partir del pròxim dilluns, 18 de desembre, els veïns i veïnes d'Olesa de Bonesvalls ja podran recollir els compostadors i airejadors cedits per l'ajuntament dins de la campanya per incentivar el compostatge casolà al nostre municipi. Es tracta d'una cessió temporal i gratuïta de 20 compostadors tant per aquelles persones que ja havien fet la sol·licitud per rebre'n un com per a nous veïns i veïnes interessats en aquest projecte. 

Aquelles persones que ja van enviar la documentació per rebre un dels compostadors i airejadors només cal que facin arribar un correu electrònic mail al regidor de Medi Ambient d'Olesa de Bonesvalls per agilitzar el procés de cessió, ja que aquelles persones que ja van fer el tràmit tindran prioritat davant de noves sol·licituds.

 

Noves sol·licituds de compostadors i airejadors

Pel que fa a les noves sol·licituds de persones interessades en la campanya d'autocompostatge, s'han de presentar a través d'internet seguint els mateixos passos que en campanyes anteriors. Primer de tot, la cessió dels compostadors implica el compromís d’assistir a les sessions informatives que s’organitzin des de l’Ajuntament sobre el seu ús, així com també és necessari disposar d’un emplaçament exterior adequat per a la realització del compostatge domèstic. 

Per aconseguir un dels compostadors cal ser major d’edat, estar empadronat a Olesa i presentar la sol·licitud adjunta i una declaració responsable.

Les sol·licituds ja es poden presentar través de la seu electrònica municipal o per qualsevol dels mitjans assenyalats en l’article 16.4 de la Llei 39/2015. En la sol·licitud caldrà adjuntar:

  • Formulari específic de la sol·licitud
  • Declaració responsable
  • DNI del sol·licitant
  • Fotografies del lloc d'instal·lació.

L’objectiu és promoure l’autompostatge en els habitatges del nostre municipi. Els compostadors serveixen per aprofitar la matèria orgànica degradable generada a les llars, així com la reducció de les deixalles del contenidor del rebuig.

Darrera actualització: 18.01.2024 | 17:16