L'Ajuntament aprova les ordenances fiscals del 2014

Dijous, 14 de novembre de 2013 a les 00:00

L’Ajuntament d’Olesa de Bonesvalls va aprovar les ordenances fiscals per al 2014 amb el vot favorable de les quatre formacions del govern – GOOB, PSC, ERC i PP – l’abstenció d’UPO i el vot contrari de la portaveu de CiU.

L’alcalde Enric Ases va subratllar que el govern havia tingut en compte en la seva proposta la situació econòmica i, en la mesura del possible, s’havia intentat reduir la pressió fiscal. Un dels titulars principals és la congelació de l’impost sobre béns immobles (IBI).

Un de les novetats en les taxes per a l’any vinent serà el descompte per a les activitats de l’escola esportiva per a aquells alumnes o famílies que facin més de dues activitats.

També s’ha revisat la taxa sobre el lloguer i ús dels equipaments municipals, amb bonificacions per als veïns i ajustant els costos de personal o neteja quan es fa una reserva de fora del municipi. 

En alguns serveis, com l’Escola Bressol, del qual tots els polítics van coincidir en la necessitat de destinar esforços per mantenir-lo, es revisa el preu amb un augment de l’IPC. 

Des de l’oposició es va reclamar més participació en la confecció de les ordenances. CiU també va criticar que diverses taxes estaven molt per sobre del nivell del servei municipal que s’ofereix.

Un altre dels punts del ple va ser la derogació de l’ordenança municipal d’edificació i ús del sól per tal que l’Ajuntament es regeixi només per la llei urbanística superior.

Darrera actualització: 25.11.2019 | 10:04

Vídeo - Àudio