L'Ajuntament d'Olesa de Bonesvalls organitza dues audiències públiques

Diumenge, 24 de desembre de 2023 a les 17:00

La setmana passada van tenir lloc dues audiències públiques de l'equip de govern als barris del Pla del Pèlag i Ca n'Olivella i a Olesa de Bonesvalls.

L'alcalde d'Olesa de Bonesvalls, Jordi Ramos, va exposar la situació financera actual de l'Ajuntament, informacions sobre el sistema de recollida de residus i les principals novetats de cara al pressupost pel 2024. Aquestes informacions es publicaran en els propers butlletins i a través de les xarxes socials oficials de l'Ajuntament d'Olesa de Bonesvalls.

El públic assistent va tenir l'oportunitat d'exposar dubtes i fer aportacions a l'equip de govern. Es van recollir les següents propostes i consultes, moltes d'elles relacionades amb la neteja de l'entorn i la millora del medi ambient, àrea que ja és una prioritat màxima per l'equip de govern actual. Aquestes van ser tots els suggeriments que es van comentar:

  • Incrementar la neteja de voreres al Pla del Pèlag i Ca n'Olivella a causa del despreniment de pedres als carrers Puigbernat i Solei: la regidoria d'Urbanisme pren nota per avisar als tècnics i comprovar quines voreres es troben prop de la zona verda i quines dins d'una parcel·la privada.
  • Dinamitzar les festes i cultures amb projectes propis i d'entitats i fomentar la capacitat d'estalvi: des del consistori s'està treballant en aquesta línia i s'ha treballat per renovar la Comissió de Festes i donar protagonisme a les entitats del municipi.
  • Incentivar la recollida d'aigües pluvials establint bonificacions per la recuperació de l'aigua. Creació de campanyes entre la ciutadania d'interessats en horts i sistemes de rec per l'estalvi.
  • Fomentar el reciclatge del tèxtil i de totes les matèries: s'informa que s'inicia la campanya de repartiment de compostadors i que la Mancomunitat ofereix campanyes de tèxtil a les quals ens afegirem. S'està treballant amb Mancomunitat per recollir compost a la nostra deixalleria, així com l'accés a una planta de Vilafranca on podrem recollir objectes i materials per donar un segon ús.
  • Recerca de totes les subvencions possibles en el tema de la cultura de l'aigua: s'hi treballarà, ja que a Olesa de Bonesvalls es perd el 50% de l'aigua.
  • Fomentar la capacitat d'estalvi municipal per fer front a temes de manteniment de la xarxa d'aigua, al mateix temps que controlar a les companyies de subministrament i fer estudi dels preus del consum futur: es consulta sobre l'estat dels aqüífers i, segons l'empresa subministradora, hi ha aigua suficient en aquests moments.
  • Supervisió dels fanals als carrers Fontana, de la poda d'alguns arbres i del control de la velocitat.
  • Fomentar campanyes del benestar animal i de les deposicions al carrer de gossos
  • Dinamitzar el teixit comercial i ampliar els horaris de les botigues: els horaris de les botigues depenen de l'establiment i no hi ha cap normativa que obligui a mantenir obert. S'ha treballat el relleu d'un comerç de productes bàsics a través del projecte Reempresa de la Diputació per temes de jubilació. Es continua treballant la concessió del Centre Cívic del barri de Ca n'Olivella amb el tècnic de promoció econòmica del Consell Comarcal que visita Olesa cada 15 dies per temes d'inserció laboral.
  • Fomentar la neteja de parcel·les i incorporar el pasturatge: l'Ajuntament informa que està obrint expedient a les parcel·les brutes i s'iniciarà un projecte de pasturatge en una àrea de gestió forestal que està pendent d'acord amb els propietaris forestals.

Des de l'Ajuntament d'Olesa de Bonesvalls volem agrair la participació a tot el públic assistent. 

Darrera actualització: 24.12.2023 | 17:18