L'alcalde Pedro Juan es reuneix amb Aqualia

Dimarts, 28 de febrer de 2023 a les 00:00

En el marc de les relacions amb les dues empreses subministradores d’aigua potable al nostre municipi

L’alcalde d’Olesa de Bonesvalls Pedro Juan, en el marc de les relacions amb les dues empreses subministradores d’aigua potable, es va reunir ahir amb el tècnic d’Aqualia, empresa que gestiona l’aigua potable dels barris de Ca n’Olivella i Pla del Pèlag. Resta pendent la reunió amb Agbar encarregada de la gestió de la resta del municipi.

A la reunió es va fer un repàs de la situació de l’aigua potable a aquests dos barris. Aqualia va informar de les previsions d’execució de la connexió de Vallirana a la Xarxa Llobregat-Ter. Fet que comportarà que aquest dos barris d’Olesa passarien a estar connectats a aquesta xarxa.

També es va aprofitar per fer un balanç sobre les reserves hídriques al Pou de la Prunera i de la resta de pous de la xarxa, constatant el descens progressiu de les reserves a conseqüència de la sequera, que fa anys que dura. Tenint en compte les previsions meteorològiques cal començar a fer un ús responsable de l’aigua potable per minimitzar les possibles restriccions estiuenques a tot el municipi.

Cal minimitzar l'ús d'aigua de boca:

  • Reg de jardins, horts, arbres, zones verdes i esportives, de caràcter públic o privat
  • Reg o neteja de vials, carrers i voreres, de caràcter públic o privat
  • Omplir piscines, estancs i fonts, privats o públics
  • Fonts per al consum humà que no disposin d’elements automàtics de tancament
  • Neteja amb mànega de qualsevol classe de vehicles, exceptuant les efectuades per empreses dedicades a aquesta activitat

L’enginyer municipal també va aprofitar la trobada per posar en comú algunes problemàtiques de manteniment i gestió de la xarxa municipal i va recordar la necessitat de tenir les dades de les analítiques per tal de poder penjar-les al web municipal.

 

Darrera actualització: 28.02.2023 | 14:21