Olesa de Bonesvalls practica el reciclatge

Dilluns, 30 de maig de 2022 a les 15:00

Olesa posa en marxa la campanya “Practica el reciclatge” de la Mancomunitat Penedès-Garraf per millorar els índexs de recollida selectiva al territori.

La iniciativa proposa a la ciutadania d’Olesa, sumar-se al repte de millorar els índexs de recollida selectiva d’una manera amable i divertida, tot emulant algunes accions molt reconegudes de la pràctica esportiva. El percentatge de recollida selectiva al municipi ronda el 36% i l’objectiu és iniciar una escalada necessària i imprescindible en aquests resultats, per assolir l’any 2035, el compromís europeu del 65%. Els missatges educatius s’adrecen tant a la ciutadania com als comerços i les oficines, per a que es sumin al repte de reciclar més i millor.

Els dies 7 i 8 de juny s’ha programat un taller escolar en que, mitjançant un joc cooperatiu, els alumnes s’introdueixen en diversos aspectes sobre com fer una correcta separació de residus i millorar els nivells de reciclatge. També el dijous 9 de juny, la plaça de la Vila en horari de 10:00 a 13:00 hores, s’instal·larà un punt informatiu per resoldre dubtes sobre la correcta separació dels residus i fomentar bones pràctiques per generar menys residus, i que brindarà a la ciutadania l’oportunitat de jugar i aconseguir diversos articles reutilitzables, com bosses de ràfia, imants o porta-entrepans.

A més de banderoles i cartelleria, es personalitzaran unes bateries de contenidors per transformar-los en uns camps de futbol que permetran marcar un «gol» als residus. La campanya farà especial educació, en relació a la correcta separació del paper i cartró, una fracció que registra un alt índex d’impropis als municipis de la Mancomunitat Penedès-Garraf, quasi del 25%.

Les xarxes socials de l’Ajuntament desplegaran també al llarg d’aquestes setmanes la campanya amb elements comunicatius, i es podrà descarregar el pla d’entrenament que ha elaborat el Servei d’Educació Ambiental de la Mancomunitat, que presenta d’una manera molt àgil i amena com fer una correcta separació dels residus.

Darrera actualització: 31.05.2022 | 13:38