Olesa participa en la presentació conjunta d’al·legacions contra la línia de Molt Alta Tensió (MAT).

Dimecres, 8 de setembre de 2021 a les 00:00

Ahir, 7 de setembre es va celebrar a Reus un acte on els 7 consells comarcals i 38 municipis afectats van fer una declaració i presentació conjunta d’al·legacions contra la línia de Molt Alta Tensió (MAT)

Aquest acte, celebrat al Palau Bofarull de Reus, ha estat presidit per la Diputació de Tarragona  i ha servit per exposar les al·legacions i els informes negatius que es presentaran a la iniciativa de l'empresa Forestalia. En l'acte, on  han participat els municipis i consells comarcals afectats, s'ha volgut constatar la voluntat unida i coordinada dels municipis afectats i el compromís ferm de la Diputació amb la transició energètica. Olesa ha comptat amb la presència de la primera tinent d'alcaldia, Roser Martínez.

L'acte ha permès exposar les al·legacions conjuntes que es presentaran contra el projecte que el grup Forestalia vol executar a la regió. Es tracta d'una línia aèria de molt alta tensió de 180 quilòmetres que afecta 38 municipis i ha de servir per portar l'energia generada per quatre parcs eòlics i un de solar de la mateixa Forestalia ubicats a diferents punts de la província de Terol fins a l'àrea de Barcelona, a Begues.

Un projecte amb una afectació ambiental  molt alta, ja que es tracta d'uns 6.5 milions de m2 afectats i la instal·lació de 378 torres d'alta tensió al llarg d'aquest recorregut que trinxarien el territori de oest a est. A més, segons els redactors de les al·legacions, 

 

  1. És un projecte totalment sobredimensionat (en cas de implementació, aquesta línia tindria una capacitat de transportar energia equivalent a 10 centrals nuclears).
  2. El projecte no compleix varis dels requeriments de la Llei d'energia.
  3. En aquests moments ja es disposa de suficients línies instal·lades per portar sense cap problema aquesta energia que es generaria des de l'Aragó fins a Begues. És a dir, és una nova línia sense cap sentit. 

La Diputació de Tarragona ha volgut coordinar les iniciatives dels diferents municipis afectats per presentar una sèrie d'al·legacions conjuntes en paral·lel a un informe negatiu de la mateixa Diputació. Són fins a quinze arguments que volen servir perquè es descarti el projecte.

 

Darrera actualització: 08.09.2021 | 11:17