Olesa té «raons de pes» per canviar hàbits a l’hora d’anar a comprar

Dilluns, 27 de març de 2023 a les 10:00

Els comerços i les parades del mercat adherides fomentaran l’ús d’envasos reutilitzables i en alguns establiments, s’implantarà la venda a granel amb l’objectiu de reduir els plàstics d’un sol ús i canviar els hàbits de consum per a generar menys residus.

L’Ajuntament d’Olesa de Bonesvalls amb la col·laboració de la Mancomunitat Penedès-Garraf i la Diputació de Barcelona, inicia la campanya “Raons de pes” per fomentar la compra a granel i reduir els envasos d’un sol ús tot promovent la compra al comerç local del municipi.

La campanya neix a iniciativa de l’entrada en vigor del nou Reial Decret 1055/2022 que busca fomentar que es generin menys residus d’envasos i reduir el seu impacte en el medi ambient, apostant per fomentar la venda a granel com l’opció més sostenible, així com promoure l’acceptació de recipients reutilitzables dels consumidors per part dels establiments comercials.

Amb la incorporació d’aquests nous hàbits de consum, a més de generar menys residus plàstics, aconseguim que els aliments i els productes alimentaris que es venen a granel siguin més saludables i sense la presència de microplàstics, es fomenta un comerç local més sostenible i, es contribueix a mitigar el canvi climàtic, reduint les emissions de Co2 que genera la producció d’envasos.

 

Comprar amb el teu envàs reutilitzable té premi

Tots els comerços i parades del mercat adherides a la campanya, es podran reconèixer amb un distintiu i oferiran als seus clients la possibilitat de comprar a granel fent ús del seu propi envàs reutilitzable, net i eixut. En aquests establiments i parades es lliurarà una targeta de fidelització als clients i, per cada compra que es realitzi utilitzant el propi envàs, es rebrà un adhesiu. Acumulant-ne sis, l’establiment obsequiarà al client amb una bossa reutilitzable.

Coincidint amb la campanya als comerços, estarà habilitada l’exposició Prou! Plàstics, on els visitants podran sensibilitzar-se i conèixer més de prop la problemàtica que se’n deriva de la gran utilització de plàstics d’un sol ús, per al medi ambient i per a les economies de les nostres societats.

El Servei d’Educació Ambiental realitzarà visites guiades a l’escola Pont de l’Arcada.

Darrera actualització: 14.04.2023 | 12:37

Imatges